Recensie

Blogtour, Game -Mariëlle Brouwer, Miranda Hillers & Kim Mulder (Romance Scores! #1)

Hee Lieve Lezers,

Vandaag mag ik het spits afbijten voor de blogtour van Game, het eerste deel in de Romance Scores. In dit boek zijn 3 verhalen opgenomen van Mariëlle Brouwer, Miranda Hillers en Kim Mulder.

All is fair in Love & Sports!

GAME! Is de eerste sports romance bundel met drie verhalen van de top van de Nederlandse New Adult.

In ‘Om te winnen, moet je scoren’ van Miranda Hillers doet Max er alles aan om haar damesvoetbalteam in de lucht te houden. Zelfs samenwerken met Wes, de arrogante aanvoerder van het herenteam van FC de Kneiters. Als het Max tijdens een nogal ‘hot’ spelletje straatvoetbal lukt Wes op z’n plek te zetten, gaan alle remmen los. Want… om te winnen, moet je scoren!

Miranda Hillers schrijft heerlijke New Adults. De lezers van haar zeer succesvolle WWW-serie zullen in ‘Om te winnen, moet je scoren’ een aantal fijne bekenden tegenkomen in dit verhaal over FC de Kneiters, het rivaliserende team van WWW.

Fenna had zich in ‘Zeg mijn naam’ van Kim Mulder haar zomervakantie wel anders voorgesteld. Door een ongelukkige blessure ligt ze niet aan een Spaans strand met haar vriendinnen, maar in het zwembad met verplichte fysio-oefeningen. Tijdens een van haar sessies loopt ze haar jeugdliefde Shane tegen het sexy en gespierde zwemmerslijf. Ineens ziet haar vakantie er een stuk rooskleuriger uit.

Een fijne second chance romance van nieuw Nederlands New Adult talent Kim Mulder. Met haar onlangs verschenen debuut ‘In het Donker’ laat deze auteur zien hoeveel talent er binnen het YA/NA-genre in Nederland aanwezig is.

Als Fynn zich in ‘Oppassen’ van Mariëlle Brouwer meldt als nieuwe coach van het damesijshockeyteam van de Red Eagles, had hij niet gerekend op een vijandig onthaal. De hoofdcoach waarschuwt hem voor Yara, een griet waarvoor hij moet oppassen. Yara moet in eerste instantie niets van Fynn weten, maar Fynn laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Als hij haar aanbiedt te helpen met trainen, neemt Yara aarzelend zijn aanbod aan.

Mariëlle Brouwer laat in ‘Oppassen’ eens te meer haar talent voor het schrijven van romantische verhalen met fijne, aan elkaar gewaagde karakters zien. Met haar Structure-serie rondom de Eindhovense band ‘Structure’ heeft ze inmiddels een stevige fanbasis opgebouwd.

Omdat dit reeds een bundel van verhalen is ga ik alle verhalen en mijn mening hierover met jullie delen. Als eerste kwam het verhaal van Mariëlle Brouwer aan bod Vervolgens die van Kim Mulder en als laatste die van Miranda Hillers.
Van Kim Mulder had ik al haar NA debuut, In Het Donker gelezen. Van Miranda Hillers en Mariëlle Peters is dit voor mij een eerste kennismaking.

 

Oppassen – Mariëlle Brouwer

In Oppassen maken we kennis met Fynn, hij is een jongen die op hoog niveau ijshockey speelt en voor zijn opleiding het meisjes team van zijn middelbare school gaat coachen. Hier ontmoet hij Yara, zij is de “Bitch” in het team. Wanneer je via Yara stukken van het verhaal beleefd kom je te weten dat dit niet helemaal klopt en dat ze een masker ophoud. Finn voelt zich na de ontmoeting ongemakkelijk, tot in het park Yara tegen hem aanbotst en haar enkel zwaar kneust. Doordat Finn hoffelijk blijft en haar helpt, zelfs tot aan het revalideren aan toe groeit er langzaam een band. Finn is het type jongen waar ieder meisje haar slipje dan wel hart aan kan verliezen. Doordat er meer de tijd wordt genomen om de personages te leren kennen draaide het niet alleen om de seks, wat natuurlijk wel stomend te noemen is, maar om de vertrouwensband en liefde die ontstaat. De schrijfstijl vond ik ook erg prettig en vond het toch wel jammer dat het verhaal maar kort was. Dit is dus een reden om meer van Mariëlle Brouwer te gaan lezen!

Zeg mijn naam – Kim Mulder

In Zeg mijn naam maakt de lezer kennis met Fenna en Shane. Fenna kan in de zomer niet op vakantie omdat haar kruisbanden van haar knie zijn gescheurd en moet revalideren. Dit doet ze in het zwembad, hier komt ze Shane tegen. Ze hebben al een tijdje op de middelbare school gedatet maar het was al snel weer over. Omdat de tijd is verstreken en ze beide zijn veranderd vliegt de vonk over. In dit verhaal is lust en aantrekkingskracht heel duidelijk aanwezig, maar Shane heeft een donker randje aan zijn personage. Dit komt allemaal naar boven het moment dat hij en Fenna de liefde hebben bedreven. Het verhaal had een zeer prettige schrijfstijl en bleef boeiend. Het enige wat ik irritant vond is dat Shane in het begin iets te vaak als goddelijk/god werd aangehaald. Wat wel weer heel fijn is, is dat het verhaal door de ogen van zowel Fenna als Shane wordt beleefd waardoor het makkelijker werd de personages te begrijpen.

Om te winnen, moet je scoren – Miranda Hillers

In het laatste verhaal van deze bundel ontmoetten we Maxine (Max) en Wes. Het vrouwenvoetbal team van de FC Kneiters wordt opgeheven, Max kan en wil dit niet laten gebeuren dus komt ze met het idee te gaan flyeren in een voetbal pak. Wes, de zoon van de coach wordt eruit gepikt om haar te gaan helpen en hier was geen discussie over mogelijk. In de kroeg sluiten ze een weddenschap af over het flyeren op zaterdag. In een sexy spelletje voetbal weet Max te winnen. Tijdens het flyeren kan de lezer merken dat er toch wel meer schuilgaat onder Max haar gedrag en dat ze eigenlijk heel lief is en gewoon verkeerd wordt behandeld. De WWW serie heb ik nog niet gelezen, maar na een smakelijk voorproefje als deze ben ik zeker nieuwsgierig geworden. Het verhaal is vlot geschreven en de erotische scenes wordt door middel van een stukje teasen naartoe gewerkt waardoor de daad zelf extatisch te noemen is. Stiekem ben ik wel benieuwd hoe het verder gaat met het dames team van de DC Kneiters en hoop hierover in de toekomst meer te gaan lezen.


Lang Verhaal Kort

Drie totaal andere verhalen maar allemaal met een meisje en een jongen die tot elkaar zijn aangetrokken. Elk verhaal staat een andere sport centraal wat het leuk en gevarieerd houd. Omdat het allemaal korte verhalen zijn van verschillende auteurs wisselen de schrijfstijlen wel maar dit is niet hinderlijk en ergens wel prettig. Het verhaal dat bij mij het meeste is blijven hangen na het lezen is toch wel “Zeg mijn naam” van Kim Mulder, dit kan komen omdat ik zelf ook gek ben op zwemmen.
Ik ben erg benieuwd naar het tweede deel in de Romance Scores! serie en hoop stiekem deze personages zich verder te zien ontwikkelen.


Praktische Informatie

Titel: Game
Serie: Romance Scores!
Auteur: Mariëlle Brouwer, Miranda Hillers en Kim Mulder
Genre: Sport Roman, New Adult
Pagina’s: 183
Uitgever: Tinteling Romance
ISBN (E-book): 1230003478301
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Game, een sportverhalen bundel had ik al een kort verhaal van Mariëlle mogen lezen en vond toen de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.