Recensie

The White Rose – Amy Ewing (The Lone City #2)

Hee Lieve Lezers,

Vandaag kan ik mijn recensie delen van het tweede deel in The Lone City trilogie van Amy Ewing. Als je deel 1, The Jewel nog niet hebt gelezen kan deze recensie mogelijk spoilers bevatten.

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

In het einde van The Jewel wordt Violet betrapt met Ash door de hertogin. En de arcana die Violet heeft gekregen van Lucien gaat ineens af, maar ze hoort Garnet spreken. Hij gaat haar helpen te ontsnappen uit the Jewel.

In het eerste deel was er nog niet zo zeer spanning in het boek, in dit boek wordt dit meer dan goed gemaakt. De lezer gaat op de ontsnappingsreis van Ash, Violet en Raven. De lezer wordt nog erg in het gewisse gelaten en gaandeweg komen er steeds meer bondgenoten bij.

Tijdens het ontsnappen wordt Ash herkent, de roddel die is verspreid door de adel veroordeeld hem tot de doodstraf op het hakblok. Raven weet door de stemmen die ze hoort hem uit deze benarde situatie te halen waardoor ze de bank uit kunnen vluchten.

Het jongens huis waar Ash is is getraind om een goede gezelschapsjongen te zijn komt ook voorbij en daar krijgt de lezer een stukje meer informatie over deze mysterieuze jongeman. Niet alleen de meisjes die zoals Raven en Violet kunnen dienen als surrogaat worden weggehaald door de familie, maar ook knappe jongetjes.

Uiteindelijk vinden onze drie voortvluchtige Lucien in de farm, hier worden ze veilig ondergebracht in een huisje/terrein dat the White Rose wordt genoemd. Hier ontmoeten we Sil zij is de aller eerste surrogaat die een bevalling heeft overleeft en is ontsnapt.

Sil heeft het zusje van Lucien de ware kracht die zij bezitten laten zien, nu gaat ze het zelfde doen met Violet. Echter wanneer dit in gang wordt gezet krijgt Raven een miskraam en sterft. Violet kon dit niet verkroppen en heeft de elementen die zij kan sturen hier ontdekt en weet Raven terug te halen. Beide beseffen ze nu wie ze zijn en wat hun verleden is en daarbij hun nieuwe doel.

Het verzet, ook wel The Black Key genoemd is de organisatie die dit allemaal in gang zet, alleen kan dit niet zonder hulp van Violet en de andere surrogaten. Snel wordt er een plan opgesteld om de surrogaten in de opvanghuizen om te zetten tot het leger van verzet om the Jewel van binnen uit kapot te maken.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal vol avontuur waar geen enkel moment zeker is. De lezer wordt continue in spanning gehouden tot de veilige haven is bereikt. Hier wordt Lucien zijn geschiedenis uit de doeken gedaan en die van de surrogaten. Het boek eindigt met een gigantische plot twist en vraagt gewoon om door te lezen.


Praktische Informatie

Titel: The White Rose
Serie: The Lone City
Auteur: Amy Ewing
Genre:  Young Adult
Pagina’s: 256
Uitgever: Young and Awesome
ISBN (paperback): 9789025873752
Prijs (Paperback): €17,50
ISBN (E-book): 9789025874193
Prijs (E-book): €13,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.