Recensie

Blogtour, Een extra wens voor kerst – Kathryn Freeman

Hee Lieve Lezers,

It’s starting to look a lot like Christmas….
Vandaag mag ik de recensie delen van het nieuwste boek van Choc Lit NL, namelijk Een extra wens voor kerst van Kathryn Freeman!

Melissa hecht niet zoveel waarde aan kerst. Met haar kille, afstandelijke ouders en later met haar manipulatieve echtgenoot (nu ex!) Lawrence heeft ze nooit zo’n echte, heerlijke en warme kerst gevierd. Niets geen gezellig gedekte tafel waar de hele familie aan zit en geniet van elkaar en de feestdagen.
Zelf heeft ze ermee leren leven maar het breekt haar hart dat haar zevenjarige zoon William er ook maar mee heeft moeten leren omgaan dat kerst “niets bijzonders” is. Terwijl de meeste jongetjes van zijn leeftijd reikhalzend uitzien naar de grote dag, kan William maar moeilijk geloven dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als de kerstman.
Dan wandelt Daniel McCormick het leven van Melissa en William binnen en verandert alles. Met zijn hulp hebben Melissa en William eindelijk de kans om erachter te komen wat de ware kerstgedachte is. En het kan zelfs maar zo gebeuren, dat al hun wensen eindelijk gaan uitkomen…

Een extra wens voor Kerst van Kathryn Freeman

In “Een extra wens voor kerst” maken we kennis in het proloog met Melissa en haar gezin. Je valt meteen binnen op eerste kerstdag waar niks leuks en gezellig aan is te noemen. William is bang voor zijn vader Lawrence en Melissa voelt zich geïntimideerd door hem.

Na het proloog maak je een tijdsprong naar het heden, William is 7 en is een terug getrokken jongetje die heel erg aan zijn moeder hangt. Hier komt verandering in wanneer Melissa hem op tennis doet op de tennisclub van Daniel.

De klik tussen Daniel en Melissa spat meteen van het boek af. Het enige probleem is Melissa haar traumatische stuk gelopen huwelijk. Ze is heel tegenstrijdig en dit is begrijpelijk. Ze wil niet nogmaals mee maken wat ze in haar relatie met Lawrence heeft mee gemaakt. Daarbij gaat haar zoontje met alles voor, ze is doodsbang hem te introduceren aan een man die hem in de steek gaat laten.

De schrijfstijl van Kathryn Freeman is beschrijvend en laat je wisselend kijken via de ogen van Daniel en Melissa. Soms kan dit verwarring geven omdat er geen witregel of iets dergelijks wordt gebruikt om de wisseling tussen perspectief is gebruikt.
Zelf vond ik dit niet heel storend want het boek is wel heel vlot geschreven.

De alsmaar twijfelende Melissa is soms ietwat frustrerend om te lezen, want de lezer weet dan Daniel niks dan goeds wilt doen. Als klap op de vuurpijl gaat het nog eens op tweede kerstdag finaal mis. Je krijgt als lezer medelijden met Daniel en met William en wordt zelfs een beetje boos op Melissa omdat ze heel snel (verkeerde) conclusies trekt

Gelukkig laat dit winterse feelgood boek je wel met een grote smile achter want dat is natuurlijk wat je als lezer stiekem wel wilt. De reis is in dit boek ook meer dan opmerkelijk te noemen. Stiekem hoop ik meer over Melissa, Daniel en William te gaan lezen in de toekomst.


Lang Verhaal Kort

Een echte kerst feelgood waar je het einde al kan voorspellen, maar dit mag de pret niet drukken. De wisselwerking tussen Melissa en Daniel is soms humoristisch om te lezen, maar kan soms ook een zucht van frustratie geven. Een ander niet onbelangrijk personage is William, de zoon van Melissa. Hij heeft twee wensen voor kerst, de eerste vertelt die aan Daniel, maar de tweede… wat kan dit zijn…?


Praktische Informatie

Titel: Een extra wens voor kerst
Serie:
Auteur: Kathryn Freeman
Genre:  Feelgood, Roman
Pagina’s: 250
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789492507570
Prijs (Paperback): €15,00
ISBN (E-book): 9781393575689
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.