Recensie

The Jewel – Amy Ewing (The Lone City #1)

Hee Lieve Lezers,

Alweer een serie begonnen, het is gewoon zo verslavend om een langere tijd met personages op te trekken en in een andere wereld te zijn. Deze keer is het The Lone City van Amy Ewing die al een tijdje stond te pronken in de kast.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

The Jewel van Amy Ewing, the lone city #1

In The Jewel ontmoetten we Violet, zij is vanaf het moment dat ze wordt verkocht geen meisje meer maar een surrogaat voor de adellijke familie die haar koopt.
Dit alles wordt beleefd vanuit het perspectief van Violet, ook wel 197 of Surrogaat.

Het verhaal is meteen vlot opgang ook al moest ik zelf even wennen aan de schrijfstijl en hoe alles werd omschreven.  Eenmaal gewent kom je al heel snel in de gevoelens van Violet terecht en hoe zij de wereld ziet.

Een boek als deze heb ik nog nooit eerder gelezen, het idee van mensen handel is natuurlijk een heftig iets maar niet storend. Gedurende het boek wordt er vaak aangegeven door Violet hoe fout dit wel niet is. Liever arm, gelukkig en met mijn familie dan rijk en een broedmachine is de boodschap die luid en duidelijk wordt afgegeven.

Het kan in mijn ogen niet echt een Young Adult boek zijn zonder een vleugje romantiek en gelukkig kwam dit halverwege het boek ook. De naam van Violet haar love interest is Ash, hij is een gezelschapsjongen die voor het nichtje van de Hertogin is gekocht.

Het onderwerp van geen vrijheid, niks zelf mogen beslissen en mensenhandel zijn ietwat zware onderwerpen, maar het is verhaal is niet weemoedig. Er zitten veel mooie dingen in waar Violet zich over verbaasd en daardoor ook de lezer. Want de emoties die er steeds aanwezig zijn worden goed overgebracht op de lezer.

Naar mate het einde nadert wordt het steeds spannender, want een surrogaat en een gezelschapsjongen mogen elkaar natuurlijk niet zien of met elkaar spreken. Er worden wetten gebroken en ze weten beide wat dit betekend als dit aan het licht komt.
Het boek eindigt heel open en je wilt gewoon weten hoe het verder gaat.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal met een hele eigen wereld met eigen gebruiken en tradities. Heftige onderwerpen worden aangehaald zonder dat het zwaar/duister/luguber wordt.
Het stukje magie dat alle surrogaten hebben maakt het bijzonder en ook leuk. De vriendschap tussen Violet en Raven is daarbij uiterst bijzonder. Je wilt gewoon weten hoe het verder gaat.


Praktische Informatie

Titel: The Jewel
Serie: The Lone City
Auteur: Amy Ewing
Genre:  Young Adult
Pagina’s: 296
Uitgever: Young and Awesome
ISBN (paperback): 9789025870393
Prijs (Paperback): €18,99
ISBN (E-book): 9789025870737
Prijs (E-book): €13,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.