Recensie

Gevaar – Erin Watt (De Royals #5)

Hee Lieve Lezers,

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk het laatste deel van De Royals kunnen lezen. Omdat het voorgaande deel eindigde met een super grote cliff hanger wil je deze gewoon door lezen.

Gevaar is het vijfde deel in de succesvolle en verslavende YA-serie De Royals van Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs. Voor jongeren van 16 jaar en ouder die houden van passie, spanning en intrige.

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.
Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Na het ongeluk aan het eind van het vorige boek is Wes in kritieke toestand opgenomen en ligt in een coma. Hartley wordt door haar vader in zijn boze bui geduwd in de wachtruimte van het ziekenhuis en loopt hersenletsel op.

Hartley is alle herinneringen aan de afgelopen drie jaar kwijt, Felicity maakt van deze situatie gebruik door haar hoofd vol te stoppen met leugens. Door al deze leugens en door hoe ze wordt nagekeken op school begint zij steeds meer het gevoel te krijgen dat dit allemaal niet klopt. Dus legt ze zich erbij neer dat ze nieuwe herinneringen moet/wil maken en het oude maar beter vergeten kan blijven voor zo lang.

Easton wordt langzaam gek in dit boek, hij wilt weer een uitweg zoeken in drank en drugs tot hij realiseert dat hij Hartley daar niet mee helpt. In het vorige deel vroeg ze continue of hij eerlijk wilde zijn, maar dat kon hij niet. Nu Hartley Easton als enge houvast ziet moet hij eerlijk zijn tegen haar en tegen zichzelf.

De psychische problemen zijn serieus in dit boek en het is taboe om erover te spreken. Ik vind het goed er in verwerk dat mensen zich eenzaam kunnen voelen of verantwoordelijk voor het verlies van een dierbaar persoon. Wat Easton doet met de waarheid vertellen is een hele grote en moeilijke stap en dit heeft mij zeker geraakt.

De verandering van gedrag van Wes vond ik ook erg boeiend, dit had ik niet verwacht maar maakte het wel spannend. Want de relatie tussen de familie Royal wordt erdoor een stukje meer gespannen.

Als laatste is er natuurlijk nog de rechtszaak tegen Steve, Ella haar biologische vader.
Hartley en Eastkon komen erachter dat hij samen met meneer Wright, Hartley’s vader bewijs van de moord en poging tot moord wilt verdoezelen.
Meneer Wright was al bekend als een gladjakker bij de lezers, maar dit sloeg alles.

Ben je nieuwsgierig, dit deel is zeker de moeite waard.

 


Lang Verhaal Kort

Een New Adult met onze geliefde familie Royal. Het verhaal leest lekkerder weg dan het deel ervoor. Het taboe van geestesziekte wordt hier reeds aan de kaak gesteld en laat daarbij de kracht van vertrouwen en liefde zien. Helaas is dit het laatste boek van De Royals, maar van deze auteur wil ik zeker meer lezen.


Praktische Informatie

Titel: Gevaar
Serie: De Royals
Auteur: Erin Watt
Genre: Roman, Feelgood, Young Adult/New Adult
Pagina’s: 336
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN (paperback): 9789026148262
Prijs (Paperback): €17,50
ISBN (E-book):9789026148279
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.