Recensie

De gevangen koningin – Kristen Ciccarelli (Iskari #2)

Hee Lieve Lezers,

Het binge lezen van de Iskari serie gaat zo snel, je vliegt er gewoon doorheen.
Benieuwd hoe het verder gaat, lees dan snel verder.
Let op als je deel één van de Iskari serie, De laatste Namsara nog niet hebt gelezen kan deze recensie spoilers bevatten.

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten. Roa komt uit de Struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken. Nu is Roa een ongeliefde struiklanderkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloften niet na, en haar volk lijdt nog steeds. Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken. Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Iskari deel 2, De gevangen koningin van Kristen Ciccarelli

In het tweede deel van de Iskari serie gaat het verhaal verder precies na het moment van de ontsnapping van Asha en Torwin op Kozu. Helaas horen we van deze twee personages gedurende dit verhaal bijna niks. Stiekem hoop ik dat dit in het derde en tevens laatste deel wel gaat gebeuren.

De gevangen koningin wordt verteld vanuit het perspectief van Roa, de tweede struiklander koningin van Firgaard. Roa haar intenties om haar volk te redden van de sancties die door de vader van Dax, tevens vorige drakenkoning, zijn opgelegd aan de struiklanders.

Het eerste wat je hier te weten komt is dat Essie, de witte havik eigenlijk de geest van Roa’s overleden zusje is. In dit boek wordt net zoals in het eerste deel een klein stukje informatie gegeven waardoor je steeds meer van de cultuur van Roa haar volk te weten komt.

Een terugblik of een verhaal wordt in het boek schuingedrukt weergeven waardoor het makkelijk te onderscheiden is van het verhaal in het heden. Een kijkje in de legendes en goden die er bestaan in de wereld van Cicarelli vond ik erg bijzonder en goed uitgedacht. Het boek was niet saai en was weer heel prettig geschreven.

 

Liefde kan alles aan.
Zelfs de dood.
Juist de dood.

De band die Roa heeft met haar overleden zusje is op alle manieren bijzonder en de terugkomst als een witte havik was een van Essie haar grootste wensen. Ze wilde altijd al vliegen. Essie is ondanks ze een vogel is wel een volledig en goed uitgewerkt personage die je door middel van terugblikken vanuit Roa haar perspectief steeds beter leert kennen. Daarbij komt dat ze kan “praten” in Roa haar hoofd en deze zinnen, die over en weer in gedachten worden gewisseld zijn reeds cursief gedrukt.

Roa als personage maakt een redelijke groei door en leert zichzelf, Dax maar ook haar eerste liefde steeds beter en anders kennen. Het boek is zeker uniek en stiekem hoop ik ook meer van Dax en Roa te lezen. 1 boek met deze personages is gewoon te weinig!


Lang Verhaal Kort

De quote waarmee het boek eindigt vind ik zelf super mooi en dekt de lading van dit hele boek. De relatie tussen mensen van wie je houd/om wie je geeft zijn bijzonder. Dit thema staat gedurende dit hele boek centraal. Is het een liefdes verhaal, ja. Maar dit is er eentje met verraad, pijn, verdriet en bovenal loslaten. Ik kijk erg uit naar deel 3, De piraten dief!


Praktische Informatie

Titel: De gevangen koningin
Serie: Iskari
Auteur: Kristen Ciccarelli
Genre:  Fantsay, Young Adult
Pagina’s: 400
Uitgever: Blossom Books
ISBN (paperback): 9789463491310
Prijs (Paperback): €19,99
ISBN (E-book): 9789463490221
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.