Recensie

De laatste Namsara – Kristen Ciccarelli (Iskari #1)

Hee Lieve Lezers,

Binnenkort verschijnt het derde en tevens laatste deel van de Iskari serie van Kristen Cicarelli. Dus besloot ik om de serie te binge lezen en wat ik van deel één, De laatste Namsara, vind lees je hier.

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Iskari deel 1, De laatste Namsara van Kristen Ciccarelli

n De laatste Namsara volgen we het verhaal van Asha, zij is de Iskari van de drakenkoning. Het gehele verhaal ervaar je vanuit haar perspectief.
Het boek was voor mij even inkomen omdat er een hele wereld beschreven werd en er behoorlijk wat personages werden geïntroduceerd.

Wanneer het verhaal eenmaal goed loopt vlieg je er als lezer helemaal doorheen. Asha ontdekt steeds meer door de wetten van haar vader te breken en te doen wat de oude haar opdraagt.  In het begin is alles heel vaag, maar door de flarden aan informatie die Asha krijgt van de draken maar ook van Torwin beginnen alle puzzelstukjes op zijn plek te vallen.

De schrijfstijl van Kirsten Cicarelli leest voor mij ook erg aangenaam, alleen het personage Asha is wel complet wat het voor mij heel leuk maakt om te lezen. Je leert Asha kennen en gaat echt met haar mee voelen.

Het boek heeft me zeker laten lachen maar heeft ook gezorgd voor een paar tranen.
In dit boek is alles een illusie en de lezer komt er pas achter als Asha het vind, of eigenlijk wordt verteld hoe alles echt zit.


Lang Verhaal Kort

Een prachtige mooie exotische wereld met een complex en goed uitgewerkt hoofdpersonage. De fantasie van draken en de legende zijn allemaal goed uitgewerkt en ik kijk uit naar een vervolg deel met Asha en Torwin, natuurlijk ook de andere personages die je nog niet zo goed kent.


Praktische Informatie

Titel: De laatste Namsara
Serie: Iskari
Auteur: Kristen Ciccarelli
Genre:  Fantsay, Young Adult
Pagina’s: 356
Uitgever: Blossom Books
ISBN (paperback): 9789463491303
Prijs (Paperback): €19,99
ISBN (E-book): 9789463490184
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

 

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] het eerste deel van de Iskari trilogie, De laatste Namsara, hebben we kennis gemaakt met Asha en Torwin en natuurlijk Kozu de eerste draak. In het tweede […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.