Recensie

Blogtour, Kom naar huis – Emma Anna

Hee Lieve Lezers,

Dit is alweer het laatste boek in de blogtour reeks van Dutch Venture Publishing.
Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van de recensies lezen als ik had in deze te schrijven.

Verliefd worden is niet moeilijk, maar vechten voor die liefde wel.
Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.
Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

IMG_20190920_115517

In Kom naar huis wordt het verhaal verteld uit de perspectieven van Hannah en Luc.
Hannah is een meisje dat veel emotionele schade heeft door een slechte relatie.
Dit boek raad ik ook zeker niet aan voor mensen die een leuke roman willen lezen want de onderwerpen hier in zijn allemaal vrij heftig maar komen (helaas) vaker voor dan je denkt.

Hannah is door haar eerste echte vriendje (Noud) alsmaar gekleineerd, getreiterd en vernederd. Dit startte toen ze 16 was waardoor ze een zwaar minderwaardigheidscomplex heeft en altijd aan alles/iedereen en vooral zichzelf twijfelt.
Het ergste is het geweld dat Noud ook gebruikt heeft en haar hiermee gemutileerd heeft waardoor haar onzekerheid en vrouwelijkheid is aangetast.

Luc is een miljonair met een eigen bedrijf, Wennam Publishers en is Hannah’s baas.
Hij heeft zelf ook een rugzakje met emotionele schade wat gaande weg wordt onthuld. Als eerste is zijn verloofde meermaals vreemd gegaan en dit breekt hem. Luc zijn emoties probeert die te verbergen omdat dit hem zwak zou laten ogen.

In het verhaal komen veel gruwelijke dingen aan bod waardoor het voor de lezer soms heftig kan zijn of confronterend. Psychische schade is vaak heel heftig alleen vind ik het in dit boek wel goed aan de kaak gesteld. Helaas vond ik de emoties die Hannah ervoer vrij makkelijk van tafel gegooid om het luchtig te houden. Hierdoor kon ik niet helemaal goed met haar mee voelen of in haar emoties inleven. Natuurlijk vind ik het verschrikkelijk wat er gebeurd met haar maar helaas raakt dit me vrijwel niet.

De emoties die Luc ervaart vind ik zelf dat wel iets beter uitgewerkt en had meet feeling voor hem en zijn persoonlijkheid. Zijn hart is goed ondanks hij dat zelf niet geloofd.
Wat ik wel irritant vind aan zijn personage is dat hij weet wat die doet, heel bewust maar het toch doet ondanks hij de consequenties ziet en dit dondergoed beseft.

Door de seksuele spanning tussen Luc en Hannah was het boek wel door te komen maar de schaduw van hun verleden bleef voor mij te lang hangen om er echt met heel veel plezier in door te lezen. Wat ik erg jammer vond omdat het begin heel goed was en ook een leuke dosis humor bevatte. De schrijfstijl was ook heel fijn en zorgde er toch wel voor dat ik dit boek heb uitgelezen.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal dat serieuze onderwerpen aanhaalt waar zeker vaker over gesproken mag worden. De personages zijn alleen een beetje oppervlakkig waardoor je niet makkelijk een band krijgt met de personages. Voor dit boek moet je wel even gaan zitten en soms even goed slikken want er zitten wel nare dingen in. Het verhaal is na het dichtslaan niet over, stiekem wil ik het vervolg wel lezen omdat het start met een nieuwe begin voor Hannah en ook voor Luc.


Praktische Informatie

Titel: Kom naar huis
Serie:
Auteur: Emma Anna
Genre:  New Adult, Roman
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585400
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393407607
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
2 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.