Recensie

Blogtour, Versplinterd verlangen – Emma Zegers

Hee Lieve Lezers,

Het is weer tijd voor een Blogtour recensie! Deze keer is het boek van Emma Zegers, Versplinterd verlangen.

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.
Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?
“Ik dacht dat ik gelukkig was met Finn. Dat ik een goede relatie had en dat Sverre en ik elkaar na die ene keer niet meer zouden zien.
Ik had het mis. Zo ontzettend mis. Sverre laat me inzien dat Finn misschien niet de liefde van mijn leven is. Dat een relatie meer is dan alleen denken aan jezelf. En dat is precies het probleem. Want nu denk ik steeds vaker aan Sverre.”

IMG_20190920_115351

In Versplinterd verlangen maken we kennis met Linde, ze is een vrouw van 26 jaar die haar eigen catering bedrijf wilt opzetten en gelukkig is met de jongen van haar dromen. Ze ziet het helemaal voor zich met kinderen en al.

Klinkt ideaal, maar erg saai. Gelukkig is dit boek dat niet want vanaf het eerste begin laat Linde al negatieve klanken over haar vriendje Finn horen. Tot overmaat van ramp moet hij werken als Linde haar favoriete band naar Nederland komt. Ze beroept zich op haar beste vriendin om mee te gaan, dit wil ze, alleen uiteindelijk is Tessa ziek.

Linde gaat alleen naar het concert en Sverre, de zanger, herkent haar in het publiek en laat haar aan het eind van de show backstage brengen. Van het een kwam het ander en ze eindigde samen in het hotel tussen de lakens.

Vanaf dit moment wordt er vooral gefocussed op hoe haar relatie is met Finn op seksueel gebied. Hij wordt vanaf dat moment in een continue negatief licht zet. Zelf vond ik dit wel een beetje irritant, zeker omdat ze haarzelf heel volwassen vind.

De erotische delen in dit boek worden goed overgebracht en de chemie tussen Sverre en Linde is voelbaar. Het leeftijdsverschil maakte me niet zo uit want leeftijd is immers maar een getal, toch?

Om niet te veel te verklappen kan ik inhoudelijk niet veel op het verdere verhaal in gaan. Maar tissues waren op een gegeven moment zeker nodig. Deze emotie is zeker goed uitgewerkt alleen werd wel heel snel naar de achtergrond gebracht.

Tijdens het lezen viel het mij op dat er erg veel dingen tegelijk gebeuren waardoor er voor mij bepaalde emoties en verhaallijnen minder sterk over. Dit vind ik erg jammer want het idee is wel heel erg leuk.


Lang Verhaal Kort

Een vlot lezend verhaal waar veel elementen in naar voren komen. Dit maakte het soms iets onoverzichtelijk en dat het verhaal van de hak op de tak gaat. De chemie tussen Sverre en Linde vind ik redelijk goed uitgewerkt en ben als lezer wel nieuwsgierig naar hoe het eventueel verder gaat.


Praktische Informatie

Titel: Versplinterd verlangen
Serie:
Auteur: Emma Zegers
Genre:  New Adult, Roman
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585424
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393312208
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
3 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik vond ook dat er heel wat zaken beter konden qua verhaallijnuitwerking e.d. Maar al bij al wel een vermakelijk boek

  2. […] Vandaag mag ik mijn recensie van Versplinterd vertrouwen met jullie delen. Dit is het vervolg op Versplinterd verlangen dat vorig jaar is verschenen bij Dutch Venture Publishing. Heb je dit boek nog niet gelezen, dan bevat deze recensie spoilers. ben je nu nieuwsgierig geworden, lees dan de recensie van Versplinterd verlangen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.