Recensie

Blogtour, De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Hee Lieve Lezers,

Vandaag mag ik mijn recensie van De geest in de rivier met jullie delen.

Amy ziet al haar hele leven visioenen. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen echter met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit. Zonder uitzondering.
Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis.
Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven.
New York Times bestsellerauteur Carrie Jones sloeg de handen ineen met fantasyschrijver Steven E Wedel om deze huiveringwekkende, romantische en spannende YA-roman te schrijven.

De omschrijving van het boek geeft een aardige samenvatting van het boek. Als je van kwade geesten en een stukje bezetenheid houd en het paranormale is dit boek zeker een aanrader. Voor mij is dit een eerste ervaring met een boek als deze en ik vind het lezen van situaties als demonische bezetenheid minder eng dan als in een film.

De geest in de rivier wordt beleefd vanuit twee personages. De eerste is Amy, zij is een sportief roodharig meisje dat haar moeder is verloren aan de rivier. Ze heeft vergelijkbare ervaringen met visioen dromen die ook echt uit komen als haar moeder.

Het andere personage is Alan, hij is een half Navajo jongen die ervaring heeft met geesten. Hij heeft zelfs een eigen beschermdier, een panter die Onawa heet. Hij krijgt door mediteren hulp om helder te kijken naar de situatie.

Amy en Alan ontmoeten elkaar voor het eerst in een droom, Amy ziet zijn panter en natuurlijk Alan. Het balletje gaat rollen het moment dat ze elkaar ontmoeten en wordt bevestigd door een schilderij die Alan maakt van de gedeelde droom.

Vanaf dit moment begint het verhaal heel snel te rollen en gebeurt en heel veel. Courtney, de beste vriendin van Amy en tevens het nichtje van Alan raakt bezeten. Dit gebeurt in fases waardoor het toch luchtig wordt gehouden als verhaal.

Wanneer Amy en Alan elkaar voor het eerst aanraken voel je meteen de chemie tussen deze twee en weet je als lezer dat er toch ook een mooie liefdeslijn door het verhaal gaat heen lopen. Dit stelde mij niet teleur en zorgde ervoor dat niet het hele boek duister zou zijn. Natuurlijk laat de demon/geest van de rivier wel zijn kracht zien door bijvoorbeeld iemand door de ruimte te gooien en dingen in huis kapot te maken maar dit wordt luchtig gebracht en dit gebeurt niet de hele tijd.

Een andere blijvende rode draad is een kaas chipje die op Marilyn Monroe moet lijken, dit is op zich erg grappig omdat dit in het echt ook kan gebeuren en er gekken voor zijn die daar belachelijk veel geld voor willen geven. Dit gaf een humoristische draai er in.

Als laatste over het verhaal wil ik nog kwijt dat buiten de kwader geest van de rivier er ook een goede komt, Amy haar moeder. Daarbij is vertrouwen in elkaar ook een belangrijk punt omdat natuurlijk Courtney dit alles niet geloofd en Amy uitmaakt voor freak en gek. Dit raakt haar heel erg maar je ziet dat naarmate ze leert en ziet dat dit niet Courtney is ze dit niet meer haar laat raken. Er is zeker bij de drie belangrijkste personages, Amy, Alan en Courtney een groei te zien qua personage ontwikkeling.

In het boek stonden helaas nog een aantal fouten, dit kan gebeuren maar foutjes als dta i.p.v. dat is toch wel een beetje slordig. Verder vond ik het niet hinderlijk maar hoop dat in de paperback dit niet is want dat zou wel zonde zijn.


Lang Verhaal Kort

Een boek met een toch wel zwaar thema als verlies van geliefde, bezetenheid en het slechtste in de mens naar boven halen. Maar helemaal niet somber door de afwisseling met humor en een vleugje romantiek. Het leest vlot en je blijft geboeid ondanks je weet dat er maar 2 mogelijke uitkomsten zijn, Courtney gaat dood of ze overleeft alles.
Dit boek raad ik zeker aan als je kennis wilt maken met het occulte en geesten omdat het niet extreem duister en luguber is. De geest in de rivier is afhankelijk van wat je gelooft een realistisch en goed geschreven boek. Er is ook veel research voor gedaan en tijd in gestoken om alles te laten kloppen. Er zijn ook aan het eind geen losse draden meer, het is echt afgerond.


Praktische Informatie

Titel: De geest in de rivier
Serie:
Auteur: Carrie Jones & Steven E. Wedel
Genre:  Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585431
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781393336143
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
3,5 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Jones heeft al eerder in samenwerking met Steven E. Wedel bij DVP een boek uitgegeven. Dit was De geest in de rivier. Nu heeft DVP nog een boek opgenomen van Carrie Jones, namelijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.