Recensie

Blogtour, Genadeloos; als liefde je breekt – Lis Lucassen (California Campus #2)

Hee Lieve Lezers,

Afgelopen week is de aftrap van de blogtour periode geweest. Nu kan ik eindelijk mijn recensie van deel 2 in de California Campus serie met jullie delen. Van deel 1, Grenzeloos en de short read, gestrand heb ik erg genoten. Is het Lis Lucassen gelukt dit zo te houden? Door Zomer en Keuning mocht ik dit boek lezen en recenseren in de blogtour die ik snel heb opgezet op het verzoek van Lis Lucassen.

“Genadeloos’, deel 2 in de California Campus-serie van Lis Lucassen, is een heerlijke new adult van Nederlandse bodem. Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde. “Genadeloos’ is na “Grenzeloos’ het tweede deel van Lis Lucassens California Campus-serie, waarin ook nog de novelle “Gestrand’ verkrijgbaar is.
“Gelukkig is deel twee op komst. Wij wachten en tellen ongeduldig af!’ – Hebban Feelgood Club over “Grenzeloos

IMG_20190920_115246
Met het tweede deel van de California Campus serie stelt Lis Lucassen zeker niet teleur. Dit boek leest weer heel vlot weg en kan een beetje als stand alone gelezen worden. Het enige wat iets overlapt zijn de personages waardoor je iets meer achtergrond informatie hebt over Jackson. Wat ook erg leuk is, is dat je Becca en de Nederlandse club van de campus weer tegen komt.

In tegenstelling tot Grenzeloos en Gestrand wordt dit verhaal vrijwel helemaal beleefd vanuit Danique (Dani) haar perspectief. Een paar keer is er een klein tussen hoofdstuk waar je een stukje inside informatie van Jackson krijgt. Zelf vond ik dit wel prettig omdat via deze manier de geestelijke gezondheid van Jackson even in beeld komt.

Dit boek had een serieuze ondertoon met geestesziekten en hoe deze mensen handelen terwijl ze niet zichzelf zijn. Ik vind dit een zeer realistisch iets en zeker ook iets wat nog een beetje taboe is om over te spreken. Doordat het even geleden was dat ik Grenzeloos had gelezen was ik Nathalie haar naam totaal vergeten.

Spoiler uit deel één, Grenzeloos, Nathalie was degene die in een psychose Dee neer schoot en Jackson zwaar verwondde met een pistool. In dit deel komt ze weer terug omdat Dani een psychologie opleiding volgt en in een instituut komt waar zij zit.

De band tussen Jackson en Dani is meteen voelbaar maar zeker niet slecht, ze draaien om elkaar heen maar komen gelukkig bij elkaar door fysieke aantrekkingskracht.
Dit lijkt allemaal rozengeur en maneschijn totdat Jackson meer wilt dan Dani durft te geven. Dit levert een fikse ruzie op waar door Jackson met feiten wordt gegooid wat mij positief verbaasde.

Jackson heeft zeker mijn hart gestolen met hoe die in positieve zin is veranderd. Natuurlijk heeft Dani geholpen alleen is psychologie niet het vak voor haar.
Na een reeds fataal ongeval met een pistool vlucht Dani terug naar Nederland om daar haar eigen angsten onder ogen te komen. Er is gelukkig een persoonlijke ontwikkeling te zien bij Dani en een nog grotere bij Jackson.

Het blijft een Roman en een New Adult boek dus seksuele scenes genoeg en ook een mooiere diepgaande relatie tussen personages. Graag lees ik meer over Jackson, Dani, Thor en Becca want deze 4 personages zijn als vrienden geworden.
Ik hoop dat er nog een deel uitkomt met deze personages want deze mag gewoon niet uitblijven!


Lang Verhaal Kort

Weer een heerlijk verhaal met een iets serieuzer onderwerp deze keer. Het wordt echter niet te zwaar omdat er genoeg andere zaken zijn zoals de chemie tussen Dani en Jackson waardoor dit iets naar de achtergrond verdwijnt. Het verhaal is voor mij echter niet helemaal af want het einde is vrij open. Ik kijk uit naar een vervolg deel in de California Campus serie!


Praktische Informatie

Titel: Genadeloos, als liefde je breekt
Serie: California Campus
Auteur: Lis Lucassen
Genre:  Roman, New Adult
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer en Keuning
ISBN (paperback): 9789401915311
Prijs (Paperback): €15,00
ISBN (E-book): 9789401915328
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:
4,5 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.