Recensie

Blogtour, In het donker – Kim Mulder

Hee Lieve Lezers,

De nieuwe boeken bij de uitgeverijen komen er weer aan dus staan er weer een aantal blogtours op het programma van DivaBooks! Deze keer mag het boek van de debuterende Kim Mulder, In het donker, het spits afbijten!

Eva is geen slachtoffer. Ze is een vechter. Het feit dat haar moeder, haar stiefvader en haar broer Jesse dat niet zien, is hun probleem. Eva heeft besloten opnieuw te beginnen. Alleen. In een andere stad. Op een plek zonder duistere herinneringen. Een stad waar ze hopelijk dat stukje wat ze van zichzelf is kwijtgeraakt, weer terug kan vinden.
Waar Eva niet op had gerekend, is Leroy. Haar buurman, haar baas en de jongen die ze tegen alle adviezen in, besluit te vertrouwen. Met haar geheim. Met haar dromen. En met haar hart. Een jongen die in al zijn duisternis, haar licht wordt.

Een geweldige YA/NA CROSSOVER van een nieuw Nederlands talent!

In dit boek leren we Eva kennen, zij is degene via wie het verhaal wordt beleefd. Het begint allemaal wanneer Eva op zichzelf gaat wonen en haar nieuwe buurman genaamd Leroy ontmoet is er meteen een vonk.

De chemie tussen Eva en Leroy is meteen voelbaar en wordt goed overgebracht op de lezer. Wat vrijwel meteen duidelijk is, is dat Leroy een eigen emotionele rugzak heeft en het niet wil delen. Dit is echter ook zo met Eva. Je leest dat ze slachtoffer is en dat ze een trauma heeft alleen waar dit door komt…

Naarmate Eva en Leroy elkaar beter leren kennen komt het verleden van beide personages onder de loep en wordt het mysterie langzaam ontrafeld. Wat er gebeurt is wordt mondjesmaat onthuld tot Eva en Leroy het er echt over hebben.
De angst vond ik niet zo goed over gebracht ook al kan ik me inbeelden dat wat Eva is overkomen verschrikkelijk is en ook dat ze zeker bang moet zijn geweest. Dit had vond ik zelf wel anders kunnen worden verteld om meer van de angst over te brengen.

Leroy is niet de enige die Eva ontmoet zodra ze op zichzelf woont. Wanneer ze start bij haar baantje in de bioscoop ontmoet ze Linda, ze is een echte extraverte spontane meid. Ze is begripvol en vraagt niet door als Eva het ergens niet over wilt hebben. Zelf mocht ik Linda meteen omdat ze veel eigenschappen heeft laten zien voor het zijn van een beste vriendin. Door de momenten met Linda en Eva is er een vleug humor in het boek verwerkt omdat het zo lekker girly is hoe ze samen doen.

Zelf vind ik dit boek op zich prima als stand alone te lezen omdat het niet eindigt met een enorme cliffhanger. Hoewel het mij super lijkt om meer te lezen over Eva, Leroy en Linda en de andere personages die voorbij kwamen.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven New Adult waar een toch wel een aantal serieuze onderwerpen worden besproken. Wegens de humor en de fijne lading liefde wordt het boek niet te zwaarmoedig. Ik kijk uit naar het vervolg deel en zou het super vinden als deze ooit als paperback/hardcover in mijn kast mogen shinen want dat is dit boek meer dan waard.


Praktische Informatie

Titel: In het donker
Serie: Licht trilogie
Auteur: Kim Mulder
Genre:  New Adult
Pagina’s: 271
Uitgever: Tinteling Romance
ISBN (E-book): 1230003332870
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
4 lippies

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] die van Kim Mulder en als laatste die van Miranda Hillers. Van Kim Mulder had ik al haar NA debuut, In Het Donker gelezen. Van Miranda Hillers en Mariëlle Peters is dit voor mij een eerste […]

  2. […] die van Kim Mulder en als laatste die van Miranda Hillers. Van Kim Mulder had ik al haar NA debuut, In Het Donker gelezen. Van Miranda Hillers en Mariëlle Peters is dit voor mij een eerste […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.