Recensie

Grenzeloos, Als liefde je overhaalt – Lis Lucassen (California campus #1)

Hee Lieve Lezers,

Eind augustus komt het nieuwe deel van de California Campus Serie uit van Lis Lucassen. Omdat Hitte, Razend en Zomer zo lekker weg lazen heb ik besloten meer te willen van haar schrijven om uit mijn huidige lees dip te komen. Grenzeloos is het eerste deel met als subtitel “Als liefde je overhaalt”

Is het Lis Lucassen gelukt mij uit de lees dip te halen?

De Nederlandse Rebecca gaat naar Californië om een semester te studeren, maar vooral om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsverhuur op de campus werkt. Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Een van zijn vrienden is Thor, stiefbroer van Dee en ster van het footballteam. Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld – zelfs niet door David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.

IMG_20190824_134057

In Grenzeloos maken we kennis met de Nederlandse Rebecca, via haar perspectief beleef je dit avontuur in dit boek. Rebecca, ook wel Becca of Dutch genoemd is een meisje dat uit “de bible belt” komt waardoor ze haar nichtje op jonge leeftijd is verloren wat met een inenting kon worden verholpen. Het gaan naar Amerika was een uitvlucht van de thuis situatie en alle verdriet en woedde die ze bij zich draagt.

Als eerste ontmoetten we Dee, een opgewekte alternatief kledende meid. Ze heeft een goed oog voor mode en het klikt vrijwel meteen tussen haar en Becca. Vervolgens ontmoeten we Thor, de woest aantrekkelijke man waar Becca meteen als een blok voor valt. Jackson en Nathalie worden meermaals genoemd maar zijn niet meteen de belangrijkste personages in het verhaal.

Het verhaal is vlot geschreven en de seksuele spanning is wanneer Thor in de buurt is bij Becca voelbaar voor de lezer. De pijn en verdriet die naar voren komt heeft me tot tranen gebracht. Aan seksuele scenes is geen gebrek, zeker het moment dat Becca toegeeft aan haar verlangens is een grote ontlading.

Spoilers geven ga ik niet doen, maar er zitten een paar plot twists in waardoor ik geboeid bleef en het boek zeker niet saai werd.


Lang Verhaal Kort

Een boek dat me uit een lees dip heeft kunnen halen en heeft geroerd. Graag lees ik verder over Rebecca en Thor dus stiekem hoop ik dat ze in Genadeloos terug komen.
Rebecca is een toegankelijk personage en wat ze voelt kon ik begrijpen. Voor mij voelt het verhaal alleen niet helemaal af want het einde is vrij open.


Praktische Informatie

Titel: Grenzeloos, Als liefde je overhaalt
Serie: California campus
Auteur: Lis Lucassen
Genre: Roman, New Adult
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer&Keuning
ISBN (paperback): 9789401911122
Prijs (Paperback): €15,00
ISBN (E-book): 9789401911139
Prijs (E-book): €7,99

Ik geef dit boek:
4,5 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] ik eindelijk mijn recensie van deel 2 in de California Campus serie met jullie delen. Van deel 1, Grenzeloos en de short read, gestrand heb ik erg genoten. Is het Lis Lucassen gelukt dit zo te houden? Door […]

  2. […] ik eindelijk mijn recensie van deel 2 in de California Campus serie met jullie delen. Van deel 1, Grenzeloos en de short read, gestrand heb ik erg genoten. Is het Lis Lucassen gelukt dit zo te houden? Door […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.