Bookish thema's

Wrap Up – Juni 2019

Hee Lieve Lezers,

Wat zijn er in de maand juni veel recensies online gekomen, dit is een record voor deze blog! Ik moet zeggen dat het wel veel doorlezen was. Daardoor zijn helaas andere leuke boeken niet aan de beurt gekomen.

In juli staan er twee blogtours op de planning van Tinteling Romance, namelijk:

  • Shay, ik haat dat ik van je hou – Tijan
  • De bijles, deel 1 van de Hoe sla je een hufter aan de haak – Sara Ney

Dit is allemaal toekomst muziek, eerst maar juni afsluiten met een Wrap Up!


Gelezen in juni

Gelezen boeken in juni
Gelezen boeken in juni

Deze maand zijn er eigenlijk alleen maar boeken gelezen die onderdeel waren van de meest fantastische blogtours van Dutch Venture Publishing en Choc Lit NL.
Nogmaals heel erg bedankt voor deze mooie recensie boeken!

Choc Lit NL

Choc Lit NL is een nieuwe uitgeverij in Nederland, deze bied de vertaalde uitgave aan van hun Engels talige Choc Lit. Als je houd van een heerlijke feelgood kan ik je beide boeken aanraden. Veel situaties zijn heerlijk herkenbaar en sommige zo awkward dat je echt in een deuk ligt.

Zomer in het Kunstcafé van Sue McDonagh en Zomer in Carrick Park van Kirsty Ferry

Flaptekst van Zomer in het kunstcafé:

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid…
Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?
Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen.
Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

En de flaptekst van Zomer in Carrick Park:

Zomer in Carrick Park – Kristy Ferry
Een hartverwarmende feelgood voor de fans van Marian Keyes
Een zomerse trouwerij. Vijftig cupcakes. En een man die ze nooit meer zou zien, dacht ze…
Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen.
De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen. En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

Dutch Venture Publishing

Dutch Venture Publishing geeft echt super leuke boeken uit, in juni waren dit er vier die ik gewoon moest lezen omdat ze stuk voor stuk zo goed klonken.
Als eerste was het Momentum van Shelena Shorts

Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?
Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om ‘het nieuwe meisje’ op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, die op de universiteit van San Francisco werkt, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z’n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.
Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

Dit boek is trouwens echt een aanrader als je boeken als Twilight en Fallen leuk vond, lees zeker de recensie ook als je twijfelt!

Het tweede boek dat een blogtour recensie kreeg was De held van Anwyn van Cathinca van Sprundel

Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

Als je houd van celtische mythe en verhalen kan ik je dit korte maar leuke verhaal zeker aanraden, de recensie kan je via deze link vinden: De held van Anwyn – Cathinca van Sprundel.

De volgende van Dutch Venture Publishing van van een debuterende schrijfster, Vanessa Thuyns. Ze heeft een feelgood geschreven met als titel Knetterverliefd.

De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro’s nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts.
Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op orde te krijgen?

Dit boek leest snel weg en is in deze hitte ook zeker wel een aanrader! De recensie kan je vinden op de blog.

De laatste blogtour van Dutch Venture Publishing is van Hashtag hiernamaals van Vanessa Gerrits.

De 17-jarige Cleo is een eenzame studente. Ze woont met haar moeder in een klein flatje. Haar moeder kampt met een burn-out na de scheiding van haar man en ze hebben het financieel niet breed. Dan stuit Cleo via haar neef Ewout op een advertentie voor een extreem goed betaalde vakantiebaan. Na een vreemde sollicitatietest krijgt Cleo de baan, samen met drie andere meiden en een jongen. Al snel wordt ze verliefd op deze Presley, maar een van de voorwaarden van het contract is dat liefdesrelaties verboden zijn. Hun missie is het redden van de overleden dochter van een rijke farmaceuticadirecteur. Hiervoor worden ze in coma gebracht, zodat hun geest naar het hiernamaals gaat. Daar moeten ze Elena zien te vinden en haar geest terug naar haar lichaam op aarde brengen. Hun teamspirit en individuele kwaliteiten zijn belangrijk om de missie te volbrengen, want ze hebben geen idee waar in het hiernamaals Elena’s ziel verstopt zit en hun tijd is beperkt. Bijzondere, modern geschreven young adult-roman, waarin een uitgebreid beeld van het hiernamaals wordt beschreven, van wolkengronden tot niveaus. De Vlaamse auteur Vanessa Gerrits schreef een grappig, apart verhaal met een flinke vleug romantiek.

Over dit boek wil ik zeggen dat het echt heel bijzonder is en je eigenlijk wel moet lezen om een goede indruk te krijgen. Hashtag hiernamaals bevat humor maar ook een vleug romantiek. Ben je niet overtuigd, lees dan de recensie en beslis dan 😉


Bookhaul

In de maand juni zijn ook genoeg boeken uitgekomen en natuurlijk heb ik er ook een aantal gekocht.

Bookhaul juni
Boek aankopen van de maand juni

De foto zegt denk meer dan woorden, het zijn er eigenlijk nog best wel veel en zo blijft de TBR-pile groeien. De Royals hartstocht ben ik momenteel aan het lezen, wanneer deze uit is verschijnt de recensie.

De boeken van E.L. James zijn persoonlijk gesigneerd, The Beholder van Anna Bright is een Fairyloot exclusive van de maand mei, de unboxing vind je hier.
De boeken van Stieg Larsson komen uit de kringloop en waren slechts €6,50 dat is echt een koopje want nieuw kosten ze €25 per stuk. Het boek van Bobbi Brown komt daar ook vandaan voor slechts €3,00 terwijl deze bij Douglas €39,00 kostte wat ik een belachelijk bedrag vind!

De twee Flame tree boeken komen van Donner en naja €9,99 per stuk vond ik een klein prijsje. Hoop dat er snel weer een paar komen die mij aanspreken, kijk hoe mooi ze zijn. Ze bevatten allemaal verhalen die je heerlijk los kan lezen!

Aangezien het weer prachtig is gaan we weer lekker in de tuin zitten met een boek!

Wat is jullie bookhaul voor deze maand en wat hebben jullie gelezen?

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

  1. Choc lit kende ik nog helemaal niet. Dat ga ik eens googelen en nader bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.