Recensie

Blogtour, Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Hee Lieve Lezers,
Hashtag hiernamaals, klinkt mysterieus niet?
Voor de blogtour georganiseerd door de uitgever, Dutch Venture Publishing heb ik dit boek mogen lezen en recenseren. Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het recensie exemplaar.

Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals? Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend … Ga dood. Vind Elena. Kom terug. Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Cover Hastag hiernamaals van Vanessa Gerrits
Hastag hiernamaals van Vanessa Gerrits

De cover van dit boek is vrij mysterieus en vind ik zeker aansprekend. In de boekhandel zou ik deze zeker oppakken om de achterkant van het boek te lezen. De flaptekst bevestigd het mysterieuze en maakte mij meteen nieuwsgierig naar meer.
Op de cover staat ook “Vijf studenten. Zeven niveaus. Één missie.”. Dit geeft een stukje informatie, maar wie zijn de vijf studenten die we volgen in dit avontuur naar het hiernamaals?

Cleo Vermassen is de eerste van de vijf studenten waar je kennis mee maakt. Tevens is zij in dit boek de ik-persoon. Ze is een onzeker meisje dat net is begonnen met studeren wanneer ze haar telefoon in de wc laat vallen. Ze heeft een bijbaantje nodig en ziet dan de advertentie van Dr. Giamotto. 2000 euro is een hoop geld en dan kan ze een nieuwe telefoon kopen.

Wanneer Cleo deze advertentie ziet, wilt ze een contact strookje afscheuren. Hier ontmoetten we Presley. Hij is de enige jongen in de groep die gaat infiltreren in het hiernamaals. Wanneer Cleo en Presley elkaar voor het eerst ontmoetten is er meteen een klik, maar waar gaat dit naartoe leiden?

Wanneer het eerste sollicitatiegesprek met Dr. Giamotto gaat plaatsvinden ontmoetten we Hadewig. Zij is een iets wat apart meisje, maar wel aardig. Ze komt ietswat zweverig over en wordt door Gerrits vergeleken met Luna Lovegood uit Harry Potter.

Wanneer Cleo weet dat ze door de eerste sollicitatie ronde heen is, moet ze een toets gaan maken met veel andere medestudenten. Zizi is de spring in het veld waar je dan kennis mee maakt. Ze wordt omschreven als een amazone vrouw die sterk, snel en sexy is. Reeds is er meteen een vriendschappelijke klik tussen Cleo en Zizi, maar Presley moet ze dan helemaal niks van hebben.

Als laatste maken we kennis met Gemma, zij is een serieuze meid met een bril waardoor ze heel streng/nors over komt. Dit blijft het hele verhaal wel hangen, daarbij is ze heel slim en weet wat ze zelf wilt. Gemma blijft tot het einde geheimzinnig.

Deze vijf personages hebben allemaal hun eigen kwaliteiten die ze nodig hebben om Elena uit haar hiernamaals terug naar de aarde te krijgen.
Cleo is de sleutel om het juiste hiernamaals te vinden, Zizi is de beschermer van de groep tegen onraad en gevaar. Gemma is de navigator en vindt heel snel de weg waar ze is, Hadewig is degene die Elena haar ziel moet begeleiden terug naar aarde en Presley is een soort joker, hij kan alle functies indien nodig vervullen.

Het squad voor allen en allen voor het squad.

Zodra de reis naar het hiernamaals begint tast je als lezer in het duister, waar zijn ze nu beland en wat heeft dit met het verhaal te maken?
Wanneer het vijftal het hiernamaals bereikt gaat het verhaal echt vlot lopen en kon ik het boek niet meer neerleggen.

Wanneer Cleo in haar eentje de weg naar het hiernamaals heeft gevonden, wat wordt omschreven van een hemelpoort. Hier moet ze wachten op de andere, dan ontmoet ze Roy. Hij is een personage die steeds terugkeert op onverwachte momenten.

Het hiernamaals waar ze zijn beland bestaat uit 7 verdiepingen, met elk een eigen test. Wanneer je nieuw bent aangekomen, moet je eerst slagen voor de test op de verdieping voor je naar de volgende mag met een speciale lift. Level 7 is echter alleen voor speciale mensen want hier kom je niet zomaar.

Over de hel wordt ook gesproken in dit boek, dit wordt omschreven als een soort bos met geest zombies die heel erg stinken. Zo helder, gezellig en mooi dat het hiernamaals is zo troosteloos, duister en lelijk is de hel. Hier bevinden zich de dwalende zielen die niet het hiernamaals mogen betreden. Dus als een ziel op doorreis is moeten ze deze trotseren.

Dit boek heeft me laten lachen om de gekke dingen die er in het hiernamaals gebeuren waardoor je soms vergeet dat het een reddingsmissie is, tot Cleo of iemand van de squad dit even te sprake brengt. Wanneer je de eerste 3 levels van het hiernamaals hebt gehad werd ik steeds nieuwsgieriger naar hoe de volgende eruit zag want elke level heeft een verassing waardoor het als een tierelier leest.


Lang Verhaal Kort

Hashtag hiernamaals speelt zich af in het nu, 2019, en verder in dit jaar. De beschrijving van het hiernamaals/hemel afhankelijk van hoe je het bekijkt is heel mooi gedaan en ook heel levendig. Er zit een leuke dosis humor in en is zeker een aanrader als je houd van fantasie en sci-fi. Aan het eind van dit boek is het verhaal ook echt af, niks is gehaast en er zijn geen losse eindjes meer.
Dit boek moet je zeker lezen als je een leuke stand alone wilt waarbij vrijwel alles mogelijk is en toch heel luchtig geschreven is.


Praktische Informatie

Titel: Hashtag hiernamaals
Serie: 
Auteur: Vanessa Gerrits
Genre: Sci-fi, Young Adult
Pagina’s: 350
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585363
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-book): 9781386564614
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
4 lippies

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

 1. Normaal is dit niet het genre wat ik lees, maar door je resencie ben ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik zet hem op mijn lijstje.

 2. stefaanvivant zegt:

  ik zou het niet direct gaan lezen. Maar leuk dat je alle genres uitlicht!

 3. Ik ben echt zo benieuwd naar dit boek en na het lezen van jou recensie alleen nog maar meer.

  1. Zeker doen! Het boek zal je denk ik op meerdere momenten verbazen 😄

 4. […] dat het echt heel bijzonder is en je eigenlijk wel moet lezen om een goede indruk te krijgen. Hashtag hiernamaals bevat humor maar ook een vleug romantiek. Ben je niet overtuigd, lees dan de recensie en beslis dan […]

 5. alexenlizzy zegt:

  Mooi geschreven, maar niet mijn soort verhaal. Krijg er een beetje de kriebels van.

 6. Ik moet zeggen dat ik wel enthousiast ben geworden, zal het onthouden voor een volgend boek om te lezen!

 7. Hmm ja niet echt een boek voor mij.

 8. Hmm, heb mijn twijfels over dit boek! De cover ziet er wel bijzonder uit maar denk dat ik hem toch zou passen

 9. Rory Blokzijl zegt:

  Ik ben het helemaal met Wanda eens. Normaal gesproken is dit niet het genre wat ik lees, maar door je uitgebreide review zie ik wel aanknopingspunten met series die ik heb gekeken (zoals Black Mirror op Netflix) en ben ik wel geïnteresseerd.

 10. Dit zou ook niet een genre zijn wat ik graag uitkies, maar door je recensie ben ik wel benieuwd geworden! Het lijkt me leuk om te lezen.

 11. Het klinkt wel echt als een super verhaal om te lezen ben er wel echt benieuwd naar geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.