Recensie

Blogtour, Zomer in het kunstcafé – Sue McDonagh

Hee Lieve Lezers,
hebben jullie al van de nieuwe uitgeverij Choc Lit NL gehoord?
Nee!? Choc Lit NL is een samenwerking van Dutch Venture Publishing en Tinteling Romance. Voor beide uitgeverijen mag ik helpen de boeken onder de aandacht te brengen, want ja wat is er leuker dan de nieuwste boeken te lezen.

Vandaag is de tweede blogtour van Choc Lit NL een feit!
Dutch Venture Publishing regelde deze blogtour van Zomer in het kunstcafé, dus met dank aan hen voor het recensie exemplaar!

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid… Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen? Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen. Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Zomer in het kunstcafé - Sue McDonagh
Cover van Zomer in het kunstcafé van Sue McDonagh

Zomer in het Kunstcafé is anders dan ik had verwacht van een feelgood boek. Dit verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lucy, zij is een vrouw van begin 30 met een maatje meer (lees ongeveer maar 42). Haar persoonlijkheid is heel toegankelijk en zelf identificeerde ik me heel goed met haar. Lucy is toegankelijk en ze laat veel emoties zien die bij bijna elk persoon wel voorkomen.

Ash is de andere persoon waardoor je het verhaal leest. Hij wordt in het begin als vrij bot omschreven maar naar mate het verhaal vordert en je meer in zijn perspectief leest en zijn situatie meer ziet begrijp je hem ook helemaal. Hij is vind ik ook toegankelijk en je groeit naar hem toe.

Deze feelgood is in tegenstelling tot Zomer in Carrick park veel diepgaander en de personages zijn veel volwassener. Dit boek heeft me op veel manieren verrast en ook geroerd omdat veel momenten heel herkenbaar zijn voor mij. Dit zal ook wel zo zijn voor andere mensen die een toxische vriend(in) hebben gehad.

Zomer in het kunstcafé is niet alleen maar overdreven happy en alles om de lezer een goed gevoel te geven, maar laat ook stukken verdriet zijn en hoe de personages hier mee omgaan en ook groeien als persoon. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed en houd je als lezer een voldaan gevoel over.

Van deze auteur zou ik het super leuk vinden in de toekomst meer boeken te lezen van Choc Lit NL.


Lang Verhaal Kort

Zomer in het kunstcafé is een verrassend herkenbaar boek met situaties waar ieder persoon in terecht kan komen. De personages zijn heel goed uitgewerkt en hebben veel diepgang. Er zit verdriet, liefde en verraad in het boek maar je blijft als lezer aan het eind achter met een goed gevoel.


Praktische Informatie

Titel: Zomer in het kunstcafé
Serie:
Auteur: Sue McDonagh
Genre: Feelgood
Pagina’s: 300
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789492585349
Prijs (Paperback): €15,00
ISBN (E-book): 9781386646372
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:
4 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

10 Reacties

 1. […] Zomer in het Kunstcafé van Sue McDonagh en Zomer in Carrick Park van Kirsty Ferry […]

 2. Alexandra x zegt:

  Klinkt als een heerlijk boek om mee te nemen naar het strand.

 3. Dat boek klinkt heerlijk! Het boek zelf ziet er ook heel leuk uit

 4. In de zomer ben ik altijd opzoek naar nieuwe boeken om te lezen. Deze zet ik op mijn lijstje, bedankt voor de tip!

 5. Jessie | Business Blog School zegt:

  Mooi cover, en je maakt me nieuwsgierig. Van de uitgeverij had ik nog nooit gehoord, leuke naam!

 6. xLauratjj zegt:

  Een ideaal boek lijkt me dit voor op vakantie. Feelgood en luchtig! Heerlijk!

 7. Francina van den Berg zegt:

  Volgens mij een heel fijn boek om mee te nemen op vakantie! Lekker op het strand!

 8. Nou dat klinkt wel heel leuk 🙂 een paarse motor.. leuk!

 9. Wat een leuke review! Ik vond deze wel leuk maar niet wauw! het is wel echt een heerlijk boekje voor in je vakantie koffer

 10. […] over het Kunstcafé nog niet kennen, je kan ze los lezen. Maar persoonlijk kan ik aanraden om bij Zomer in het Kunstcafé te beginnen en dan door te gaan met Ontmoeting in het Kunstcafé zodat je de personages uit het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.