Recensie

Blogtour, De held van Anwyn – Cathinca van Sprundel

Hee Lieve Lezers,
vandaag mag ik weer een review delen, dit keer van een andere blogtour georganiseerd door Dutch Venture Publishing. Deze keer is het een boek geschreven door Cathinca van Sprundel en is getiteld: De held van Anwyn.

Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

De held van Anwyn van Cathinca van Sprundel
De held van Anwyn van Cathinca van Sprundel

In dit boek neemt Cathinca de lezer mee op reis naar een magische wereld. Deze wereld heeft ze al eerder laten zien in “De vrouwe van Mydrin”. Deze moet ik nog lezen, maar dit boek is zeker een goede motivatie om dat te gaan doen.

In De held van Anwyn ontmoetten we Pwyll, hij een prins is. Tijdens het jagen loopt hij Anwyn tegen het lijf, hij is de machtige koning van het andere rijk.
Je beleeft dit avontuur in het perspectief van Pwyll, maar ook door dat van Rhiannon.

Pwyll is een prins, hij heeft blond haar, grijze ogen en is pezig gebouwd. Hij heeft zijn normen en waarden en hij houd hier stevig aan vast.
Rhiannon is een meisje die meteen door heeft dat Anwyn niet zichzelf is. Ze heeft een speciale gaven maar wordt omdat ze zo jong is niet gehoord. Ze is vindingrijk en als ze iets wilt werkt ze daarvoor.

Het boek is vlot geschreven en begint meteen met een gebeurtenis die boeiend is.
Voor mij had het best iets meer diepgang mogen hebben want er word veel maar globaal beschreven. Een stukje meer world building had ook gemogen want helaas baande ik me niet helemaal in de andere-wereld. Het verhaal idee vind ik echter wel fantastisch. De personages zijn goed mee te identificeren en toegankelijk voor de lezer.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal wat leuk is, alleen naar mijn idee niet goed uitgewerkt. Had graag zelf meer gelezen erover en meer geweten over Pwyll en Rhiannon. Ook had ik graag geweten wat er gebeurde toen er ineens een grote tijdsprong werd gemaakt. De schrijfstijl lees fijn en de personages kan iedereen zich wel in vinden. In deze categorie van mythen zou ik zeker graag meer lezen. Alleen hoe je de namen echt goed uitspreekt blijft lastig, de uitspraak lijst was daarom heel handig. Deze zat achterin het boek.


Praktische Informatie

Titel: De held van Anwyn
Serie: 
Auteur: Cathinca van Sprundel
Genre: Young Adult
Pagina’s: 120
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585387
Prijs (Paperback): €10,00
ISBN (E-book): 9781386051398
Prijs (E-book): €2,99

Ik geef dit boek:
3 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

  1. […] Het tweede boek dat een blogtour recensie kreeg was De held van Anwyn van Cathinca van Sprundel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.