Bookish thema's

Film Woensdag #3

Hee Lieve Lezers,

Vandaag wil ik met jullie een van mijn nieuwste favorieten films delen!

Bohemian Rhapsody

De jonge Farrokh Bulsara wordt geboren in Stone Town en verhuist later naar Engeland. Daar ontdekt hij zijn grote passie voor muziek. Hij ontmoet Brian May en Roger Taylor na een optreden met hun band Smile, die in zak en as zitten omdat de leadzanger Tim Staffell net is opgestapt. Bulsara stelt een samenwerking voor en al snel wordt de band Queen gevormd. Farrokh verandert zijn naam naar Freddie Mercury en de leden van de band beginnen met het schrijven van nummers. Na de lange opnamesessie van Bohemian Rhapsody wordt de band verteld dat dit nummer nooit een succes zal worden en dat het voor de radio veel te lang duurt. Het tegendeel blijkt. Queen wordt een van de grootste rockbands van de wereld met de ene hit na de ander. In 1985 staat de band op het legendarische concert Live Aid en heeft er groot succes. De band heeft echter weinig tijd om daarvan te genieten, want bij zanger Mercury is aids geconstateerd.

 

Bohemian Rhapsody.jpg

Laat ik beginnen met de casting van de bandleden van Queen, het eerste wat mij opviel is dat Bian May en Roger Taylor heel erg lijken (vind ik) op hoe deze twee heren er uit zagen in die tijd. De bassist John Deacon die er later bij kwam vind ik zelf iets minder lijken maar zeker niet onaardig. Natuurlijk heb je dan nog the man himself, Freddie Mercury, hem vond ik wel goed gecast alleen aan de andere kant ook weer niet. Voor mijn gevoel miste hij iets, maar ik kan niet plaatsen wat precies. Buiten de looks was er natuurlijk het fenomenale stemgeluid dat niet 100% een match was, maar it was as good as it gonna get.

Bohemian Rhapsody volgt het ontstaan van de band Queen, met name Freddie. De grote hits die we vandaag allemaal kennen zijn niet zonder gekibbel of ruzie gegaan. De leden van de band hadden allemaal hun eigen visie en wilde een goed nummer hebben.
De aller eerste hit van de groep was Killer Queen waarna er een stilte is gevallen.
Het touren beviel ze allemaal wel, alleen natuurlijk wilde ze meer.
Toen werd Bohemian Rhapsody gecreëerd, het label vond 6 minuten alleen echt veel te lang voor een singel voor op de radio dus weigerde deze uit te brengen.

Freddie nam het heft in eigen hand en ging zelf naar de radio, dit werd de grootste hut van Queen ooit. tegenwoordig staat dit nummer nog vrijwel altijd op de nummer 1 in de hitlijst aller tijden.

De weg en wat Freddie doet staat in deze film centraal. Als toeschouwer zie je snel wie echt geven om hem en wie niet. Daarbij kan je echt merken dat Freddie veel wil geven, al is dit in geld of in liefde hij deed alles voor degene van wie hij hield.

Het Live Aid concert is vind ik heel goed gedaan, als je de beelden naast elkaar houd kan je zien dat er veel tijd en passie in deze opname zit. Al met al vind ik dit echt een goede film en de muziek is voor mij gewoon fantastisch!

Hebben jullie deze film gezien? laat weten wat je ervan vind!

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.