Bookish thema's

Serie Vrijdag #2

Hee Lieve Lezers,

Omdat series kijken op netflix, videoland, HBO en andere kanalen zo leuk zijn ga ik vandaag jullie een stukje proberen te vertellen over één van de beste series die ik tot nu toe gezien heb. Deze serie heb je vast en zeker al eens van gehoord, want het is niks minder dan:

Game of Thrones

Iedereen kent denk ik deze serie wel, anders heb je echt een hele lange tijd onder een steen geleefd #SorrynotSorry
Omdat er gigantisch veel gebeurt in deze serie ga ik deze serie in meerdere delen bespreken. Vanaf de volgende Serie Vrijdag kunnen er spoilers in voorkomen, natuurlijk ga ik dit zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Vandaag neem ik seizoen 1 en 2 onder de loop.

Game Of Thrones Logo

Tijdens seizoen 1 komt er een hele lading informatie op je af, want je kent en weet natuurlijk nog niet hoe het allemaal in elkaar steekt en wie nou precies wie is.
In Game of Thrones heb je verschillende regerende families die allemaal hun eigen denkwijze hebben.

In dit seizoen leer je 4 grote families kennen(van de 7), namelijk:

  • De Familie Stark van Winterfell
  • De Familie Lannister van Castely Rock
  • De Familie Targaryen van Dragonstone
  • De Familie Baratheon van Storm’s End
Seizoen 1 banners
van links naar rechts: Lannister, Targaryen, Baratheon en Stark

De Baratheons en de Lannisters samen zijn het koningshuis en regeren over de game of thrones wereld die Westeros wordt genoemd. Het verhaal begint met het overlijden van de hand van de koning (hand of the king) waardoor er een nieuwe nodig is. Dus reist de koning met zijn gezelschap af naar Winterfell om zijn goede vriend Eddard (Ned) Stark als nieuwe had te vragen.

Je wordt ook later voorgesteld aan de Targaryen, dit is een uitstervende familie en bestaan uit broer en zus, Rhaegar en Daenerys. Rheagar koestert wrok jegens de huidige koning en is bereid zijn zusje uit te huwelijken aan de Dothraki, een woestijnvolk dat jaagt, verwoest en moord.

Dit gezegd hebbende begint verhaal met alle families door elkaar heen verweven in 1 aflevering. Het verhaal begint wanneer de koning, Robert Baratheon, dood gaat.

Een groot machtsspel komt op gang, want elke familie claimt recht te hebben op de ijzeren troon (Iron throne). Corruptie en verraad zijn normaal en alles word uit de kast gehaald om maar de troon te kunnen bestijgen.

Wanneer seizoen eindigt is het hek van de dam en komt er een heuse oorlog die alles veranderd.

 

Seizoen 2

In dit seizoen worden er weer een paar families toegevoegd aan het verhaal, want ja 4 families is nog niet genoeg 🙂

  • De Familie Tyrell van Highgarden
  • De Familie Greyjoy van Pyke
  • De Familie Bolton van Dreadfort (kleinere familie)
  • De Familie Arryn van de Eyrie (kleinere familie)
Seizoen 2 banners
Van links naar rechts: Tyrell, Greyjoy en Arryn

Omdat er dus een oorlog aan gaat komen/begint/bezig is in dit seizoen komen er meer families kijken. In seizoen 1 heb je de Starks ontmoet en hun hadden de enige nog levende zoon van de Greyjoys opgeëist en opgevoed. In dit seizoen moet hij zorgen dat zijn familie een alliantie aangaat met de Starks. Ook vrouwe Stark bezoekt haar zuster (een pas geworden weduwe) in de Eyrie omdat haar onrecht is aangedaan. Zij wil wraak net zoals haar zuster dat wilt.
De Tyrell familie, met name Margaery, wil graag de nieuwe koningin worden en gaat een huwelijk aan met het broertje van Robbert (de overleden koning).

Nu ga ik een hoop skippen want er gebeurt veel en dus ook verraad. Het verraad zorgt ervoor dat de familie Bolton erbij komt, dit is een familie in het Noorden waar de Starks de boel runnen.

Zelf heb ik een hekel aan deze familie, geloof mij als ik zeg dat je maar twee kanten op kan. Je vind ze geweldig of je haat ze.

Het is echt zo moeilijk niks te verklappen, zelf kijk ik de serie al voor de vierde keer en nog vallen er nieuwe dingen op die je echt niet ziet wanneer je dit voor het eerst kijkt.

Nu ga ik lekker verder met seizoen 3 kijken en hoop ik dat jullie ook deze serie willen gaan kijken want geloof mij

Deze serie is super goed, alles kan gebeuren! Hecht niet te veel waarde aan personages want iedereen, maar dan ook echt iedereen kan dood!

Kijk jij deze serie al, zo ja wat vind jij ervan en waar ben jij met kijken?

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.