Bookish thema's

Booktag Woensdag #6

Hee Lieve Lezers,
Vandaag staat er weer een Booktag woensdag op de planning!
deze Booktag vind ik zelf iets te lang om in 1 keer te doen dus wordt deze Booktag in tweeën geknipt!
Dit leuke idee heb ik van The Quirky Book Nerd
Bekijk deze ook eens, het is wel Engels maar ook erg leuk!

The Childhood Book Tag

Vraag 1: Het eerste boek dat je ooit hebt gelezen
Dit vind ik toch wel een heel erg lastige vraag. Ik denk dat dit een van die maan, roos, vis boekjes zijn geweest in groep 3. Als ik bewust denk aan een boek dat ik weet dat ik heb gelezen is dit “De verhalen van de boze heks” deze zijn geschreven door Hanna Kraan. Heb de complete serie nog achter in de kast liggen. De verhalen blijven erg grappig!

Vraag 2: Het eerste boek dat je ouders je voorlazen

Oh dit zijn de boeken van Annie M.G. Schmidt geweest!
Jip & Janneke, maar later ook Wiplala. Van Wiplala is later ook nog een film gemaakt alleen durf ik deze niet te kijken! bang dat het mijn eigen fantasie verpest die ik altijd bij het boek heb gehad.

Vraag 3: Een boek dat je las op aanraden van je ouders, of een vriend(in)
Op school werden mij pas boeken aangeraden toen ik in de eerste klas kwam. Mijn Nederlands docent raadde mij de boeken van Helen Vreeswijk aan.
De boeken zijn nog steeds een favoriet van me, alleen heb ik ze nog niet allemaal gelezen #ShameOnMe! Alle boeken heb ik inmiddels wel staan en ga deze zeker een keer lezen.
Helaas komen er geen nieuwe boeken meer van haar 🙁
Vraag 4: Favoriete boek van school
Oh dit is een lastige, op school hadden we van die verplichte leeslijsten en die waren echt bagger! Als ik echt dan moet kiezen uhm….
Twiligt voor Engelse les. Deze mocht ik zelf kiezen en had ik al eens in het Nederlands gelezen waardoor het makkelijker was. Daarbij was er ook een film uit dus allemaal makkelijk.

Vraag 5: Favoriete boek van de basisschool
De verhalen van de boze heks, zonder twijfel. Zeker als mijn buurvrouw van toen ze voorlas omdat elk diertje een eigen stemmetje had en hoe ze dat krijsen van de heks deed staat mij echt nog heel goed bij!

Vraag 6: Favoriete boek middelbare school
Dit is dan Loverboys van Helen Vreeswijk omdat dit onderwerp toen heel erg speelde in het nieuws besloot ik deze ook te lezen. Het boek is zo goed geschreven en blijft je boeien. Je wordt bewust gemaakt van de gevaren, maar ook wat de signalen zijn. Ik hoop dat dit boek wordt toegevoegd aan de huidige literatuurlijst want deze is wel echt een goede!

Vraag 7: Favoriete boek van de hogeschool
Dit is denk ik mijn “Biologie Bijbel” want deze is zo mooi geïllustreerd en legt alle stof heel goed uit. Dit boek is ondertussen verouderd maar als ik iets wil weten zoek ik het op. Campbell Biology <3
Qua leesboeken is dit denk ik vrijwel alles van Sarah J. Maas want zij is voor mij tot nu toe de beste schrijfster ooit!
#Maassassin

Vraag 8: Een boek dat je niet meer hebt gelezen sinds je kindertijd en graag nog eens wilt lezen?
Ik denk dat dit wel Eerwraak is van Helen Vreeswijk omdat dit boek soms ineens in mijn hoofd opkomt. Ik denk dat dit boek graag nog een keer gelezen wilt worden door mij. haha, kan het niet helpen maar het is echt zo, soms achtervolgt een boek me.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Leuke tag ga hem zeker eens overnemen ☺️

  2. […] Hee Lieve Lezers, Vandaag is er weer een nieuwe Booktag, ik ga verder waar ik bij de laatste Booktag ben gebleven. Heb je deze gemist, dan vind je die hier Booktag #6 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.