Bookish thema's

Film Woensdag #1

Hee Lieve Lezers,

Vanaf maart ga ik meer en regelmatiger posten, om de content leuk te houden wissel ik de Booktag Woensdag af met een Film woensdag. Dit wisten jullie natuurlijk al, maar welke film mag als eerste op de blog? Er zijn zo veel films die ik leuk vind/heb gekeken.
De film die ik koos om als eerste voor Film Woensdag te gebruiken is…

Fashion Chicks

fashion chicks

Fashion chicks gaat over de onzekere Esmee, zij heeft een passie voor mode alleen zijn de populaire meiden op haar school het niet eens met haar oog voor fashion. Ze wordt ermee gepest/geplaagd en wordt daarom Smeagol genoemd.

Wanneer er op school de stage plekken bekend worden gemaakt komt Esmee erachter dat ze is aangenomen bij Wolff fashion. Echter lopen de drie meiden die haar het leven zuur maken ook stage bij Wolff fashion.

Doordat Esmee een oog heeft voor mode en een eigen style weet te creëren slaagt ze er in snel een eigen mood-board te maken. Deze ontwerpen worden door haar drie plaag geesten gestolen en gepresenteerd als hun eigen idee en ontwerp.
Esmee zadelen ze op met een presentatie die de baas van Wolff fashion belachelijk maakt. Door deze presentatie wordt ze verbannen naar het magazijn waar alle afgekeurde kleding wordt opgeslagen. Met deze afgekeurde kleding gaat ze als alter-ego Lizzy kleding ontwerpen. Tijdens Fashion week krijgt Esmee door een ongelukkig toeval de kans van haar leven en breekt ze door als mode-ontwerper.

Om niet te veel te spoileren ga ik niet verder in detail treden, want deze film is hilarisch en herkenbaar tegelijk. Op elke school heb je kliekjes en natuurlijk de verdeling van populair en niet populair. Daarbij worden en soms één of meerdere leerlingen als zondebok gebruikt wat in deze film Esmee is omdat ze haar eigen style had.

Deze film is wel een beetje een meiden film, maar dit drukt zeker de pret niet!
Mijn vader zat mee te kijken (de film staat op Netflix) en moest zelf ook lachen om de manier hoe Esmee dingen aanpakt.

Esmee is zelf heel erg stuntelig en onzeker terwijl Lizzy een zelfverzekerde brutale meid is die weet wie ze is en wat zij wilt bereiken. Natuurlijk zit er ook een typische boy crush in die voor haar helemaal het einde is terwijl haar beste vriend een crush heeft op haar.
Het is een beetje cliché maar erdoor niet minder leuk!

Wil je even lekker lachen en een film van Nederlandse bodem kijken?
Dan is Fashion Chicks een goede keus, ook leuk om tijdens een meiden avond te kijken!

Heb jij deze film al gezien of ga je deze kijken?
Laat weten wat jij ervan vind!

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.