Recensie

De saffieren troon – Evi F. Verhasselt (De Laatste Erfgenaam #1)

Hee Lieve Lezers,

Zoals jullie weten mag ik mijzelf in 2019 de Celtica VIPster noemen!
Van Celtica Publishing heb ik dan ook een boek opgestuurd gekregen die ik zelf heb uitgezocht, namelijk

De Saffieren Troon

Dit is het eerste deel in de serie “De Laatste Erfgenaam”. Boek 2, “De smaragden troon” komt als het goed is rond september 2019 uit!

Het boek begint met een volle maan.
Een rode, volle maan.
Een Bloedmaan…

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad.

De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

In de serie De Laatste Erfgenaam neemt Evi F. Verhasselt de lezer mee op Eleanora’s reis door Du’var-dai, waarbij heden en verleden zich vermengen tot een ingewikkelde kluwen. Waar kwamen de Ouden vandaan? Waarom lieten zij hun tronen achter? En is Eleanora werkelijk de knoop die de geschiedenis verbindt met het heden?

De Saffieren Troon is de eerste stap op een intrigerende zoektocht naar antwoorden, dwars door oorlogen en cultuurverschillen heen en doorspekt met magie, liefde en onmacht

De Laatste Erfgenaam boek 1 - De Saffieren Troon van Evi F. Verhasselt
De Laatste Erfgenaam boek 1 – De Saffieren Troon van Evi F. Verhasselt

Deze flaptekst  sprak mij meteen aan en is de reden geweest om dit boek te kiezen. Daarbij houd ik van een avontuur met meerdere boeken, dit zorgt ervoor dat ik extra lang in deze wereld kan blijven. Maar wil je dat in dit boek?

In De Saffieren Troon beleef je het avontuur vanuit het perspectief van Eleanora (ook wel Elena genoemd). Eleanora is een elf die niet beschikt over een magische gave waardoor ze geen volwaardige elf is. In het boek wordt hier voor de term Dorjé gebruikt.

De reis wordt gestart met een gezelschap van 5, namelijk Eleanora, Yarbrin – de Doler, Nathan,  prinses Ioanna en Eleanora’s vader Charon. Deze reis is echter niet zo gemakkelijk als wordt gehoopt. Bij de eerste aanraking met de bloed-ridders komt Charon te overlijden waardoor Eleanora aangewezen is op Yarbrin.

Vanaf het moment dat Eleanora afscheid heeft genomen van haar vader en de reis verder gaat komen er steeds meer obstakels en krijgt ze steeds meer vragen.
Yarbrin weigert echter haar iets te vertellen, alleen hier neemt Eleanora geen genoegen mee en ze blijft zoeken.

Tijdens de reis komt het overgebleven gezelschap langs dwergen die goed gezind zijn en besluiten ze een handje te helpen, tot hun wegen zich scheiden en ze besluiten de bloed-ridders te ontwijken door de gevaarlijke bergen in te gaan. Dit kost ze bijna het leven, gelukkig vinden ze onderweg een schuilplaats en komt er hulp uit onverwachte hoek.
Tijdens grootste tijd van de winter verblijven ze in de bergen waar ze voor betalen door middel van het doen van klusjes.

Eleanora komt voor het eerst een andere mannelijke elf tegen en wordt opslag verliefd, dit wordt door Evi heel goed overgebracht. De emoties van verdriet om haar vader, maar de liefde die ze voelt voor Aimon ontdooit haar hart weer en ze durft te lachen en te leven.

Wanneer er woord komt van buiten de bergen wordt het gezelschap gedwongen verder te reizen door een gevaarlijke pas. Dit liet mij echt niet los en ik kon niet meer stoppen, de rust was weg en de angst en het verlangen naar avontuur nam mij helemaal op. Wat ook echt een pluspunt is, zijn de emoties die in het boek aan bod komen. Ze zijn allemaal zo beschreven dat je het als lezer echt kan voelen. Ik heb gehuild, mijzelf groen en geel geïrriteerd maar ook gelachen. Zelfs soms gevreesd voor het leven van Eleanora en de rest van het gezelschap.

Naar mate Eleanora meer te weten komt over zichzelf, wordt er ook steeds meer jacht op haar gemaakt en is ze gedwongen een kamp te verlaten dat ze veilig achtte. Om in Thrill te komen moet ze alleen verder.

Of ze dit kant, dat weten we niet, dit gaat verder in deel 2, De Smaragden Troon. Ik sta in de startblokken om dat boek te gaan lezen zodra het uit is!


Lang Verhaal Kort

Een verhaal vol liefde, avontuur en ook verdriet. Niks is zeker zo lang Eleanora niet veilig bij haar familie in Thrill is. Onderweg ontmoet je personen die lief en behulpzaam zijn (zoals de dwergen) en mensen die ze willen vermoorden om wie Eleanora is terwijl ze dit zelf niet weet. Het boek weet je te boeien als je houd van een verhaal met een grote world building en een hele hoop zijsporen. Evi is erin geslaagd een prachtig eerste deel te creëren waar je als lezer jezelf in kan verliezen en je snakt naar meer als het af is gelopen. Ze laat een hoop vragen achter, zowel voor Eleanora als voor de lezer. Zodat ik  nu nog denk aan hoe het nu verder moet!


Praktische Informatie

Titel: De saffieren troon
Serie: De laatste erfgenaam
Auteur: Evi F. Verhasselt
Genre: avontuur, Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 344
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback): 9789491300523
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9789491300684
Prijs (E-book): €7,95

Ik geef dit boek:

5 lippies

 

Liefs,

Liz

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] je nog niet bekend met haar werk? De recensie van het eerste deel van De Laatste Erfgenaam, De Saffieren Troon, of de stand-alone De Tranen van Tataneh kun je op de blog […]

  2. […] hebt nu twee boeken ( De Tranen van Tataneh en De Saffieren Troon) bij Celtica Publishing uitgebracht. Hoe ben je bij deze uitgever terecht gekomen en hoe ervaar je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.