Bookish thema's

Interview – Jennifer Murgia

Hee Lieve Lezers,

Voor de blogtour van “Niet volgens het script” van Jennifer Murgia heb ik samen met een aantal andere bloggers een interview met haar mogen doen.

Jennifer Murgia
Jennifer Murgia

Jennifer Murgia is een Amerikaans auteur die op het moment 3 boeken heeft uitgebracht bij Dutch Venture Publishing. Daarbij is Jennifer actief betrokken (co-founder) bij YA FEST PA. Dit is een organisatie die lezers de mogelijkheid geeft de schrijvers te ontmoeten en de YA lezers bijeen brengt.

Jennifer, u bent nu schrijfster van 3 door DVP uitgebrachte boeken.
Wat wilde u eigenlijk worden toen u klein was en wat zou u nog willen bereiken?
Ik wilde altijd al schrijver worden en ik ben ontzettend dankbaar dat ik boeken kan schrijven en ik doe nu waar ik altijd van heb gedroomd. Het zou voor mij heel erg leuk zijn om op de bestsellerlijst van de New York Times te komen en een van mijn boeken in een film te laten veranderen! Dit is denk ik de droom van elke auteur! Vroeger wilde ik ook een modeontwerper en een interieurontwerper zijn, dit is duidelijk nooit gebeurt lacht ze.

Niet volgens het script gaat over de middelbare school en de problemen die daar voor komen. Wat was voor u de reden om dit boek te schrijven met een vrij heftig maar toch nog veel voorkomend onderwerp?
De middelbare school is altijd een mix van groeien en falen, van het vinden van jezelf en ontdekken met wie je kan omgaan en wie niet.
Ik denk niet dat dit ooit zal veranderen. Ik denk ook dat volwassenen vergeten hoe hard/moeilijk de middelbare school echt is als ze eenmaal zijn afgestudeerd en deze tijd achter zich hebben gelaten. Tiener zijn is moeilijk, je weet nog niet precies wie je bent en erbij horen is moeilijk. Het is alsof je jezelf moet ontdekken en de goede mensen moet scheiden van de foute, je moet zelf jouw weg daar in vinden. Je zit vast tussen kind zijn en volwassen worden. Je wordt niet altijd serieus genomen, maar zo veel dingen die in de tienerjaren gebeuren zijn al erg volwassen. Ik vind dat we ons moeten realiseren dat dit hele moeilijke jaren zijn om door heen te komen als tiener.

Op uw site staat dat u in Amerika woont en ook co-founder bent van YA FEST PA, dit geeft uw fans en die van andere auteurs de kans hun helden te ontmoeten. Wanneer krijgen de Nederlandse Fans een mogelijkheid u te ontmoeten en zou u daarvoor open staan.
Ja, ik heb in 2012 een tienerboekenfestival opgericht en voer het jaarlijks uit in mijn plaatselijke bibliotheek. Het brengt mij zoveel vreugde om YA-auteurs uit te nodigen in mijn woonplaats en hun boeken te delen met lokale tieners!
En ja, ik zou graag op een dag naar Nederland willen komen om jullie te ontmoeten!

De fans in Amerika hebben de mogelijkheid u persoonlijk vragen te stellen en u kunt uw boodschap dan extra duidelijk maken, is er iets dat u wilt dat de Nederlandse fans wilt laten weten of een leuk nieuwtje dat u met ons wilt delen?
Ik ben Dutch Venture Publishing zo dankbaar voor het delen van mijn boeken in Nederland en België! Wat betreft roddels, ik hoop dit jaar iets anders aan te kondigen. . . Ik heb me aangemeld bij een nieuwe agent en ik heb een nieuw boek waarvan ik hoop dat het een huis vindt omdat het zo leuk was om te schrijven!

Zelf vind ik het heel lief dat Jennifer Murgia zo uitgebreid heeft geantwoord op mijn vragen, zeker nu ik en ook jullie wat meer weten over haar lijkt het mij in ieder geval super leuk om haar te ontmoeten!

Ik kan alleen hopen dat ze ooit naar Nederland komt en natuurlijk dat Dutch Venture Publishing ook haar nieuwe boeken gaat uitgeven!

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

  1. Leuk uitgedraaid he? Tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.