Recensie

Blogtour, Hart van smaragd – Miranda Peters (Gaia #3)

Hee Lieve Lezers,
Alweer een review, JAAAA!
Dit keer is het niets minder dan het derde deel van de Gaia trilogie van Miranda Peters.

Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen. Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn.
Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras?
Hart van smaragd is het laatste deel in de spannende GAIA-trilogie, die enthousiast is ontvangen door YA-lezers in Nederland en België.

De flaptekst van het boek zorgt er al voor dat ik het MOET lezen omdat ik deel één en twee van Gaia al geweldig vond mocht ik deze natuurlijk niet missen!

Ik heb hoge verwachtingen van dit boek omdat deel één en twee al fantastisch waren!

img_20190226_195814.jpg

Nadat in deel 1, Hart van glas Siem en Hester elkaar in een droom ontmoette en in het echte leven verliefd werden hebben ze veel mee gemaakt.
In deel 2, Hart van vuur werd Siem ontvoerd, en nam Hester de plaats in van Siem zijn zusje waardoor ze samen als beesten opgesloten zaten. Aan het eind van Hart van vuur willen Siem en Hester 1 week rust na wat er allemaal gebeurt is en om alles te verwerken. Echter mocht dit niet zo zijn want het avontuur laait al gauw weer op in Hart van smaragd.

Hart van smaragd wordt weer beleefd vanuit het perspectief van Hester. In dit deel komt de hele vriendengroep in actie om Sophia te beschermen voor de mutanten die zich op Rhodos schuil houden. Natuurlijk gaat dit niet zo soepel en makkelijk zoals ze hadden gehoopt. Want op het moment dat Mirella met Sophia naar het studenten huis komt waar Siem en Hester op dat moment verblijven wordt bekend dat de mutanten ze zijn gevolgd naar Nederland en de vader van Sophia al hebben gedood.

Siem, Hester en Mirella willen een eind maken aan deze mutanten en besluiten met ze alle naar Rhodos te gaan. Ze reizen in groepen zodat ze minder opvallen en ze de mutanten die in Nederland zijn om de tuin kunnen leiden. Helaas wanneer Hester en Siem bij Hester thuis zijn worden ze aangevallen en komt Hester haar moeder in het ziekenhuis te liggen.

De reis naar Rhodos gaat door, en wanneer Hester slaapt blijft ze in de droom kantine komen waar ze Lyssa ontmoet. Die probeert nog steeds te helpen en haar gerust te stellen. Want Lyssa heeft de gave van het zien en voelen van wanneer het goed komt en ze heeft er al die tijd nog niet 1 keer naast gezeten met maar voorspellingen.

Alle aanwijzingen die worden gegeven zijn ingepakt in raadsels waardoor je als lezer ook wordt geprikkeld mee te denken en het uit te puzzelen. Voor mij waren de raadsels net zo wazig als voor Hester dus kwamen we vrijwel gelijk op het juiste antwoord.

In dit boek staat reeds de liefde tussen Siem en Hester centraal en krijg je van Mirella haar kwetsbare zachtere kant te zien waardoor je haar beter kan en ook wilt begrijpen.
Lars komt bij deze reis weer helpen omdat hij ook wilt dat alles goed komt. Hij geeft veel om zijn vrienden en houd nog steeds heel veel van Hester.

Dit boek heeft me weer laten glimlachen maar ook weer verliefd gemaakt op Siem waardoor je Hester ook goed kan begrijpen. Het boek heeft voor mij ook aardig wat tranen laten rollen want er gebeuren toch wel verschrikkelijke dingen in dit verhaal.


Lang Verhaal Kort

Het slot deel van de Gaia trilogie laat je lachen en heel hard huilen. Het schrijfwerk van Miranda Peters is elk deel beter geworden en het verhaal blijft mij steeds boeien en echt mee slepen. je kan het niet neerleggen omdat je gewoon wilt weten hoe het verder gaat.
Haat voor mensen is sterk, maar een vriendschap zo sterk als in dit boek is uniek, zeker omdat er ook veel liefde voor elkaar is en niet alleen voor de koppeltjes in dit team.
Miranda heeft alle personages een plekje in mijn hart weten te geven en ik zou graag een spin of ervan lezen.


Praktische Informatie

Titel: Hart van Smaragd
Serie: Gaia trilogie
Auteur: Miranda Peters
Genre: Avontuur, Young Adult/New Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585318
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781386339571
Prijs (E-book): €3,99

Ik geef dit boek:
4 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

  1. […] Hart van smaragd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.