Bookish thema's

Booktag #2

Hee Lieve Lezers,

Het is weer woensdag, dit betekend dat het weer tijd is voor een Booktag Woensdag!
Deze keer is het thema:

Why I am a Reader Tag

In deze Booktag ga ik jullie een stukje over mijzelf als een lezer laten zien door het beantwoorden van 8 vragen. Deze booktag heb ik gezien op Fire-Fly Book en is uitgevoerd door Bibi. Ga deze ook eens bekijken want deze is wel erg leuk!

Hier gaan we dan!
Vraag 1: Kies 1 woord wat je het beste beschrijft (als lezer)
Ik denk dat ik wel een gestructureerd chaotische lezer ben.

Dit wil zeggen dat als ik begin aan een serie deze (wanneer die echt goed is natuurlijk) in een zucht uitlees. Ook ben ik daarbij chaotisch omdat ik meerdere boeken tegelijk lees.

Vraag 2: Wat is het allereerste boek waar je verliefd op bent geworden?

Dit is voor mij De Selectie serie van Kiera Cass.
Omdat ik de cover zo mooi vond wilde ik deze serie erg graag lezen. Vanaf pagina 1 zat ik gebeiteld en heb deze serie non stop door gelezen. Tevens ook de reden dat ik weer lekker veel aan het lezen ben en nu aan het bloggen.

Vraag 3: Hardcover of Paperback?
E-book! deze kan altijd mee en weegt weinig!
Maar voor in mijn boekenkast het liefst hardcovers omdat deze zo mooi zijn!
Als ik lees en het is een E-book kies ik het liefst voor een hardcover omdat deze gewoon mooi blijft (lees: geen gebroken ruggen).

Vraag 4:  Hoe heeft het lezen je leven beïnvloed?
Toch wel veel eigenlijk. Zeker als het gaat om het beeld bij een relatie. Verder kan je overal komen zonder echt weg te gaan wat heerlijk is om uit een sleur te komen.

Don’t blame the reader! blame the writer for my high standards!

Daarbij is lezen een manier om kennis te vergaren waardoor je sommige dingen kan voorkomen of sneller kan oplossen

Vraag 5: Welk boek lees je om uit een ‘reading slump’ te komen?
Toen ik vast liep ik de Glazen troon serie van Sarah J. Maas heb ik even tussendoor de Vampyrus academicus gelezen waar ik helemaal vrolijk van werd! dit heeft mij heel goed gedaan en ik wil deze serie zeker nog een keer op deze manier gebruiken

Vraag 6: Wie zorgde ervoor dat je een lezer werd?
Dit weet ik nog goed! dit was mijn juffrouw uit groep 5 van de basis school!
Juf Marleen liet ons een leesmeter bijhouden waarbij we bij elke 15 minuten die we gelezen hadden 1 vakje mochten inkleuren. Wanneer deze meter vol was kreeg je een heel mooi stickervel! Daarbij als de klassen leesmeter vol was kregen we met zijn alle taart! Dus allemaal redenen om te lezen.

Vraag 7: Beschrijf je ‘dream reading lounge
Deze hoop ik, wanneer ik samen woon met mijn verloofde te realiseren.
Een wand vol mooie boekenkasten in een ouderwetse stijl.
Dan in een hoek de planken in de muur gemaakt met een lounge daaronder waar je eventueel ook heerlijk in slaap kan vallen.

 

Boeklounge
Dit wil ik in 1 hoek, verder veel mooie oude stijl kasten

Leve Facebook met deze mooie ideeën! en gelukkig is mijn verloofde handig dus kan hij dit (zegt hij).

Vraag 8: Welk boek veranderde jou kijk op de wereld?
Dit is voor mij toch wel “Voor ik dood ga” van Jenny Downham.

De internationale bestseller over een meisje dat 16 is en weet dat ze nooit 17 zal worden. Wat zou je doen als je nog maar een paar maanden te leven had? Voor Tessa van zestien is die vraag werkelijkheid. Ze heeft leukemie en nog maar kort te leven. Die tijd wil ze goed besteden. En dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen. Seks. Autorijden. Beroemd worden. En verliefd. Hartverscheurend en grappig: Voor ik doodga is een buitengewone roman, een lofzang op het leven in de vorm van een verhaal over sterven. Van een aangrijpendheid die zeldzaam is in de jeugdliteratuur. Die Downham kan schrijven. de volkskrant Knap hoe debutante Downham zonder vals sentiment dit verhaal vertelt. (…) Het sprankelt, heeft humor. esta Geen onnodig sentiment, wel hartverscheurend echt. Hou de doos Kleenex maar bij de hand. libelle Een fantastisch boek dat je vanaf de eerste bladzijde al in zn greep houdt en je niet meer loslaat tot je het uit hebt. Chapeau!! chicklit.nl Het maakt niet uit hoe oud je bent, dit boek zal je bijblijven. new york times book review

Dit boek is ook verfilmd, helaas! Dus wil je een mooi aangrijpend boek dat ook de kijk op het leven aanpast kan ik dit boek echt aanraden. 
Dit boek leerde mij te genieten van alle kleine dingen in het leven en daarbij ook elke dag te leven en lief te hebben. Voor je het weet kan dit allemaal voorbij zijn.

 

Als je 16 bent en weet dat je nooit 17 zult worden

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.