Recensie

Hart van vuur – Miranda Peters (Gaia #2)

Hee Lieve Lezers,
Na het te hebben gelezen van deel 1, Hart van glas kon ik natuurlijk niet stoppen met lezen, dus hier heb ik voor jullie mijn review van deel 2 uit de Gaia trilogie!

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.
Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Hart van vuur is het tweede deel in de spannende Gaia-trilogie, een YA-serie die al veel lovende recensies heeft mogen ontvangen van bloggers in Nederland en België

Toen ik het eerste deel, Hart van glas, uitgelezen had wilde ik meteen al beginnen aan het volgende deel, Hart van vuur. De flaptekst hierboven laat al zien dat er een hoop staat te gebeuren en dit boek stelt me reeds niet teleur!
Natuurlijk vind ik de cover weer heel erg mooi en past mooi bij het vorige deel.

Hart van vuur wordt reeds beleefd vanuit Hesters perspectief en het begint eigenlijk meteen goed, want het epiloog roept bij mij een hele hoop vragen op waardoor ik nieuwsgierig wordt naar meer.

Hester weet nu dat Mirella ook boven natuurlijke kracht bezit en begint haar te zien als een vriendin. Echter zien we in dit deel niet heel veel van Mirella maar dit mag de pret niet drukken.

Ze ontmoet Siem weer onder benarde situaties waar ik nu nog kippenvel van heb want er gebeuren aardig wat onmenselijke dingen met Siem en Hester. Ook komen we weer terug in de bekende droomwereld van Hester waar de barvrouw haar gerust stelt en door deze benarde situatie probeert heen te slepen.
Deze vrouw blijft echter mysterieus tot langzaam alle puzzelstukjes op zijn plek vallen.

Zelf had ik deze link al vrij snel gelegd, maar het is wel leuk hoe Miranda de personages nog in het duister laat tasten en dat houd de spanning er zeker goed in.

Hester doormaakt veel verdriet en voelt zich heel somber wat weer heel goed is overgebracht en heb in de trein zitten huilen met die lieve Hester om wat ze allemaal moet doorstaan. Natuurlijk heb ik gelachen en weer vlinders in mijn buik gehad voor onze Siem.

Het boek eindigt reeds met een cliffhanger waardoor ik super graag deel 3, Hart van smaragd!
Helaas zal ik hier nog even op moeten wachten want deze komt eind februari pas uit.


Lang verhaal Kort

Weer een fantastisch avontuur wat ervoor zorgt dat je het boek niet kan wegleggen.
Je ziet Hester een hele groei doormaken waardoor je haar steeds beter gaat begrijpen en van haar gaat houden (natuurlijk niet zoals Siem van haar houdt). De vrienden die Hester en Siem hebben kom je weer tegen en je kan als lezer alleen wensen voor zulke vrienden! Het boek leest vlot en heb eigenlijk alleen maar lof voor deze serie van Nederlandse bodem!


Praktische Informatie

Titel: Hart van vuur
Serie: Gaia trilogie
Auteur: Miranda Peters
Genre: avontuur, Young Adult/New Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585257
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781386975502
Prijs (E-book): €3,99

Ik geef dit boek:

5 lippies

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

0 Reacties

  1. […] flaptekst van het boek zorgt er al voor dat ik het MOET lezen omdat ik deel één en twee van Gaia al geweldig vond mocht ik deze natuurlijk niet missen! Ik heb hoge verwachtingen van dit […]

  2. […] Hart van vuur […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.