Recensie

Hart van glas – Miranda Peters (Gaia #1)

Hee Lieve Lezers,
Dit boek stond al super lang op mijn lijstje om te lezen. Ik kan je zeggen dat dit boek mij niet teleurstelde!

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?

Deze flaptekst van Hart van glas, geschreven door Miranda Peters belooft een mooi liefdesavontuur! De flaptekst is wat mij enorm aansprak en dan de prachtige cover deed de rest.

Hart van glas wordt vertelt vanuit het perspectief van Hester. Ze is in het verhaal net 17 jaar geworden en een echt nog puberend meisje. Ze is laagdrempelig om te leren kennen en heeft alles over voor de mensen om wie ze geeft.

Wanneer Hester voor het eerst in haar dromen een jongen genaamd Siem ontmoet, was ze opslag verliefd zonder te weten of haar droom jongen in het echt bestond.
Hier neemt Miranda je als lezer helemaal mee in de emoties en lichamelijke aantrekkingskracht die Hester ervaart als ze Siem in haar dromen ontmoet.
Ze verlangt met heel haar hart en lichaam naar hem en als lezer werd ik ook zelf wel verliefd op de mysterieuze Siem. Daarbij heeft Siem ook bovennatuurlijke kracht.

Je moet accepteren dat je anders bent. Dat je alles kunt… als je maar wilt – Siem

Op een gegeven moment gaat Hester met haar beste vriendin Yvette en haar stiefzus naar Groningen om te kijken bij de universiteit. Hier ontmoet ze in de bar waar ze in de avond wat gaan drinken de Siem uit haar dromen! ze staan perplex en zijn meteen smoorverliefd.

Het moment dat ze Siem echt ontmoette was heel logisch voor het verhaal en de manier waarop ze hem ontmoette vond ik wel erg leuk, alleen door een opmerking in het verhaal die Yvette maakte verklapte ze dit al een beetje wat ik wel een beetje jammer vond.

Vanaf het moment dat Siem en Hester elkaar in het echt ontmoeten word je op een emotionele reis mee genomen van vlinders in de buik tot aan het hartverscheurende huilen en verdriet dat ze heeft. Daarbij blijft er altijd een angst voelbaar bij Hester die je niet kan verklaren.

Helaas kan ik het niet echt toelichten omdat ik anders te veel verklap over het verhaal, dus als je meer wilt weten zal je dit fantastische boek zelf moeten lezen.


Lang verhaal Kort

Een heerlijk laagdrempelig boek waar de lezer een opbloeiende liefde mee maakt en ervaart maar ook de angsten en woede die Hester voelt worden heel overtuigend gebracht. Aan het eind van dit boek smacht je naar deel 2 want Siem en Hester krijgen een plekje in jou vrienden kring.  Verder een heerlijk boek en je wordt helemaal in het verhaal gezogen. Ik heb hard gelachen maar ook tranen gelaten en raad dit boek zeker iedereen die van een liefdesverhaal met avontuur en mysterie houd aan.
Let op: er zitten seksuele stukken in dit boek.


Praktische Informatie

Titel: Hart van glas
Serie: Gaia trilogie
Auteur: Miranda Peters
Genre: Young Adult/New Adult
Pagina’s: 290
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585134
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781386345374
Prijs (E-book): €3,99

Ik geef dit boek:

4,5 lippies.jpg

 

Liefs,

 

Liz

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

  1. […] flaptekst van het boek zorgt er al voor dat ik het MOET lezen omdat ik deel één en twee van Gaia al geweldig vond mocht ik deze natuurlijk niet missen! Ik heb hoge verwachtingen […]

  2. […] Hart van glas […]

  3. […] Lieve Lezers, Na het te hebben gelezen van deel 1, Hart van glas kon ik natuurlijk niet stoppen met lezen, dus hier heb ik voor jullie mijn review van deel 2 uit de […]

  4. […] flaptekst van het boek zorgt er al voor dat ik het MOET lezen omdat ik deel één en twee van Gaia al geweldig vond mocht ik deze natuurlijk niet […]

  5. […] De Ademdief van Miranda Peters mijn recensie delen. Miranda kennen we al van de Gaia trilogie (Hart van glas, Hart van vuur en Hart van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.